Greška

Došlo je do greške.

HTC planira da izađe sa tržišta telefona niže klase

16.02.2017 11:58 | 5 Mobile
HTC planira da izađe sa tržišta telefona niže klase

Kada pričamo o tržištu niže klase telefona, onda se tu radi o uređajima pre svega namenjenim tržištima u razvoju  gde bi razlika od 10-20 dolara mogla da napravi razliku i navede korisnika da se odluči za neku drugu marku. Međutim, to takođe znači i izuzetno konkurentno tržište gde je osetljivost cena ključ, a izgleda i da je ovo tržište na kome HTC neće imati veće interesovanje u budućnosti.

Tokom finansijskog izveštaja za četvrto tromesečje, HTC-ov predsednik smartfona i povezanih uređaja Čia-lin Čang otkrio je da oni planiraju da izađu sa tržišta telefona niže klase. Čangu je opisao to tržište kao "ultra-konkurentsko" kome nedostaje perspektiva profitabilnosti. Ovo je interesantan potez imajući u vidu da je u prethodnih nekoliko godina, osim kompanijinih flegšip telefona, HTC imao liniju uređaja uglavnom u opsegu između niže i srednje klase.

Ipak, obzirom na to da se radi o veoma konkurentnom tržištu, ima smisla za HTC da fokusira svoje resurse na marketing i razvoj telefona više klase.

HTC 11 će imati Snapdragon 835 SoC i 6 GB RAM-a

Izvor: Phonearena

Sve informacije vezane za HTC, možete pogledati na HTC stranici na Benchmark sajtu

 

Nista Član postova: 588
Pametan potez. Ne trude se da pariraju konkurentima iz Kine koji su za kratko vreme pregazili dugogodisnje igrace na sceni. HTC 10 i 11 su im pravi pogodak i bolje da krenu putem Samsunga i Apple-a za izlazak iz minusa.
Iggy1611 Users postova: 113
Ne mogu da se nose sa konkurencijom iz Kine, kao i vecina proizvodjaca.
ivanbass1 Član postova: 3922
Izlaze jer su im telefoni iz tog segmenta uglavnom daleko daleko losiji od konkurencije.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
BataHTC Član postova: 448
I ja delim ovo misljenje. Ipak je HTC (High technological corporations)
marrecar Neregistrovan korisnik
Imali su uređaje niže i srednje klase, ali su im zato cene bile previsoke. I dobro je što izlaze iz tih segmenata, odnos cene i dobijenog je užasan.

Zvanični renderi i specifikacije Moto G5 i G5 Plus telefona

Prey će imati više završetaka

10104
10105
10106
10107
10108
10109