Greška

Došlo je do greške.

HTC Edge Sense: Šta donosi stezanje HTC U11 telefona?

16.05.2017 10:12 | 0 Mobile
HTC Edge Sense: Šta donosi stezanje HTC U11 telefona?

Vodeća misao današnje prezentacije najnovijeg HTC U11 telefona jeste: "Squeeze for the brilliant". Tajvanska kompanija nam je tokom prezentacije prikazala za šta je HTC U11 spoosoban, preko okvira koji je u mogućnosti da detektuje različite nivoe pritiska kada se stegne. Ovo omogućava da se stezanje koristi kao prečica za različite funkcije koje su iplementirane u telefon.

Edge Sense takođe omogućava i određeni stepen prilagođavanja. Akcije na koje utiče mogu se definisati od strane korisnika. To znači da korisnik slobodno može da poveže stezanje sa određenom omiljenom aplikacijom. Ove akcije funkcionišu čak i kada je telefon mokar i kada se koriste rukavice.

htces2.jpg
HTC Edge Sense na primer omogućava da se startuje kamera, sa boljim uglovima fotografisanja, što je u nekim slučajevima komotnije nego korišćenje hardvera ili tastera na ekranu. Stezanjem je moguće pokretati virtuelnog asistenta (Google Assistant ili Amazon Alexa). Edge Sense neće različito reagovati na to koji deo telefona se steže, ali će razlikovati dugo i kratko stezanje, a moguće je definisati i snagu kojom se neka akcija pokreće.

htces3.jpg
HTC U11 je opremljen mrežom senzora za pritisak (četiri na svakoj strani) čija je uloga da Edge Sense omoguće funkcionalnim. Senzori su prilično precizni, troše malo energije, a njihove performanse neće degradiratiu tokom vremena, kako tvrdi HTC.

Izvor: PhoneArena

Komentari

0 Dodaj komentar

HTC U11 ozvaničen: Snapdragon 835 i premijum funkcije

HTC U11: Zvanične fotografije i klipovi (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109