HTC demantuje glasine o prodaji kompaniji Xiaomi

Šer Vang, CEO kompanije HTC je nedavno demantovala glasine o potencijalnoj prodaji HTC-a kompaniji Xiaomi, istakavši da one nisu istinite.

Nikako se ne može poreći da HTC u svojoj ponudi ima neke prilično dobre telefone sa prelepim dizajnom, ali kompanija ipak ima problema da izađe iz senke velikana kao što su Apple i Samsung, pa čak i LG do određenih granica. Počele su i da kruže priče da kompaniji HTC ne ide dobro, toliko da su glasine govorile o potencijalnoj kupovini HTC-a od strane kineske kompanije Xiaomi. Međutim, izgleda da ovo ipak nije tačno.Šer Vang, CEO kompanije HTC je nedavno demantovala glasine o potencijalnoj prodaji HTC-a kompaniji Xiaomi, istakavši da one nisu istinite. Akcije kompanije su pale za 5,79 odsto, što je neke analitičare navelo da kompanijinu situaciju sa vrednošću akcija opišu kao “tehnički krhkom”. Šer Vang se u nedavnom sastanku sa deoničarima izvinila zbog loših rezultata kompanije HTC, a tom prilikom je i demantovala prodaju kompanije Xiaomiju. Tokom istog sastanka, Vang je otkrila da HTC planira novu seriju smartfona kasnije ove godine, za koju neki spekulišu da će biti Windows uređaji. U međuvremenu, HTC je lansirao  najnoviji telefon u kini – HTC One ME, sa MediaTek Helio X10 procesorom.HTC One ME telefon predstavljen uz MediaTek Helio X10 SoCIzvor: UbergizmoSve informacije u vezi sa kompanijom HTC, možete pogledati na HTC stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi