Greška

Došlo je do greške.

HTC će objaviti Exodus 1s blockchain telefon kasnije tokom godine

12.05.2019 19:24 | 0 Mobile
HTC će objaviti Exodus 1s blockchain telefon kasnije tokom godine


HTC je ozbiljan u namerama da nastavi sa objavom blockhain telefona. Tajvanska kompanija je sada najavila Exodus 1s, koji predstavlja jeftiniju varijantu Exodus premijum telefona koji je objavljen prošle godine. Za sada nije poznato previše o ovom uređaju iz srednjeg segmenta, izuzev toga da će biti u cenovnom rangu oko 250 do 300 dolara, kao i da se objava telefona očekuje tokom trećeg tromesečja ove godine.


Osnovne specifikacije, kao što su procesor, displej i sistem kamera za sada su misterija. HTC je objavio jedan detalj, a to je da će se telefon koristiti kao sresdstvo za validaciju i oslanjanje transakcija na Bitcoin blockchain. Telefon neće moći da rudari kriptovalute, ali HTC ima sporazume sa partnerima koji će nuditi "hash rates" za rudarenje. HTC se nada da će telefon privući korisnike koji su zainteresovani za kriptovalute i žele da podrže javne blockchain-ove.

 

Pogledajte još: HTC potvrdio razvoj svog drugog blockchain telefona


Exodus 1s će, poput njegovog prethodnika, podržavati HTC-ovu Zion wallet aplikaciju. Softver se može koristiti za skladištenje, slanje i potraživanje brojnih kriptovaluta, uključuijući Bitcoin, Ether i Litecoin, kao i ERC-20 i ERC-721 tokene zasnovane na Ethereumu.

Kompanija je objavila i Zion Vault SDK na GitHub-u kako bi developeri mogli da analiziraju i eventualno poboljšaju softver. Jedino što na kraju ostaje, jeste da se vidi da li i dalje postoji tržište za uređaje koji su fokusirani na kriptovalute. HTC se trenutno nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji i teško je zamisliti da bi Exodus 1 i 1s mogli značajno da promene ovo stanje.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

Komentari

0 Dodaj komentar

Zaštitna kućišta potvrđuju karakteristike OnePlus 7 i 7 Pro telefona

Dolazeći Redmi premijum telefon će imati Android Q beta podršku

10104
10105
10106
10107
10108
10109