Greška

Došlo je do greške.

HTC ne odustaje od tržišta telefona, planira povratak

08.10.2019 15:10 | 0 Biznis IT
HTC ne odustaje od tržišta telefona, planira povratak


Tajvanska kompanija HTC već izvesno vreme ne predstavlja ozbiljnog igrača na tržištu telefona. Kompanija je poslednjih godina objavila tek nekoliko telefona, od kojih je većina iz srednjeg ili gornjeg segmenta. Ove godine, od kompanije HTC nismo videli nijedan telefon, izuzev Wildfire X modela, koji je proizvela druga kompanija i samo je licencirala HTC ime.

Yves Maitres, CEO kompanije, sada ističe da HTC ne odustaje od poslovanja sa telefonima. On je pomenuo svoju viziju kompanijinog povratka na tržište premijum telefona, a ovo će se desiti kada bude pravo vreme za to. HTC će se fokusirati na razvijena i moćna tržišta, umesto da se takmiči sa konkurencijom na tržištima u razvoju.

 

Pogledajte još: HTC će integrisati VR i 5G u telefone za 2020. godinu


Maitres je pomenuo i razlog zbog kojeg je HTC tolikos iza drugih proizvođača telefona u industriji. Prema njegovim rečima, HTC je odavno prestao sa investiranjem u istraživanje i razvoj i umesto toga se fokusirao na svoje VR poslovanje. U međuvremenu, kompanije kao što su Samsung i Huawei nisu prestale sa ulaganjem u hardverske inovacije što potvrđuju i njihovi prodajni rezultati.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Google osvežio svoje Android poslovne aplikacije

Kako je Samsung promenio svet digitalnih tehnologija?

10604
10605
10606
10607
10608
10609