Greška

Došlo je do greške.

Hrvatski lanac supermarketa Konzum uveo je devet kriptovaluta, uključujući i BTC, kao opcije plaćanja

06.12.2021 12:55 | 0 Biznis IT
Hrvatski lanac supermarketa Konzum uveo je devet kriptovaluta, uključujući i BTC, kao opcije plaćanja

 

Konzum, veliki lanac supermarketa u Hrvatskoj, omogućio je kripto plaćanja hiljadama svojih kupaca u zemlji. Maloprodajni brend je ubacio devet kriptovaluta kao opcije plaćanja. Ove kriptovalute između ostalih uključuju Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Tether i USD Coin. Bitkoin i druge kriptovalute u Hrvatskoj nisu ilegalne, ali ih vlasti ne priznaju, te odluke o regulisanju kriptovaluta u susednoj zemlji ostaju nejasne.

Podržavajući odluku, portparol Konzuma rekao je medijima da kripto prostor raste eksponencijalno i da će na kraju diktirati budućnost.

Uvođenje plaćanja kriptovalutama je još jedan pokazatelj da Konzum konstantno prati globalne trendove, uvodi inovacije i postavlja standarde u sektoru maloprodaje. Ponosni smo što smo lideri u još jednoj oblasti koja se ubrzano razvija i diktira budućnost“, rekao je član uprave Konzuma Uroš Kalinić, a prenosi portal Bitcoin.com.

Hrvatski procesor plaćanja pod nazivom Paycek omogućiće ljudima da odaberu željeni kripto novac i izvrše plaćanje skeniranjem generisanog QR koda. Da bi se izborio sa nestabilnošću kripto tržišta, Paycek će korisnicima garantovati privremeno fiksni kurs.

 

Pogledajte još: Velika nadogradnja Bitcoin koda poboljšava privatnost i sigurnost

U početnim fazama, opcija kripto plaćanja će biti ograničena za onlajn kupovine od Konzuma, ali će se ta funkcija kasnije proširiti i na maloprodajne kupovine.

Ovo nije prvi hrvatski brend koji integriše kripto plaćanja sa svojim uslugama.

Ranije u septembru, hrvatska kompanija za e-bicikle Greyp Bikes počela je da dozvoljava kupovinu biciklističkih proizvoda koristeći istih devet kriptovaluta koje je dozvolio Konzum.

Pored toga, ove godine je 40 Tifon benzinskih stanica počelo da prihvata kriptovalute uz plaćanje koje je omogućio Paycek.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Pojavile se specifikacije Realme 9i, stiže sa LCD ekranom od 90Hz i SD 680 čipsetom

Sony planira da uvede PlayStation uslugu sličnu Xbox Game Pass-u

10604
10605
10606
10607
10608
10609