HP za sada prestaje sa proizvodnjom jeftinih tableta

Kompanija HP je istakla da je završila sa kreiranjem jeftinih tableta i sve svoje kapacitete će usmeriti ka skupljim i kvalitetnijim modelima.

Kompanija HP je istakla da je završila sa kreiranjem jeftinih tableta i sve svoje kapacitete će usmeriti ka skupljim i kvalitetnijim modelima. Ovaj izveštaj dolazi sa sajta PC World, koji ističe i da su svi tableti sa HP-ovog sajta, sa cenom ispod 200 dolara, trenutno izlistani kao da ih nema na stanju. Najskoriji tableti, koje je HP predstavio, su 2-u-1 modeli poput HP Spectre x2 sa cenom od 800 dolara i HP Envy Note 8 sa cenom od 330 dolara.Navodi se da je HP ranije pokušao da se na tržištu istakne sa nekim tablet uređajima iz srednjeg i premijum segmentima. Tako je 2011. godine objavljen HP TouchPad, sa WebOS softverom, ali je slaba prodaja naterala HP da ukine ovaj projekat. Za sada je još rano reći da li je ispravna odluka kompanije HP da napusti tržište budžetskih tableta, ali svakako nije iznenađenje što se kompanije odlučuju za povlačenje iz dela tržišta koje postaje sve skučenije i sve manje profitabilno.Izvor: Liliputing

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi