Greška

Došlo je do greške.

HP: Windows Phone je mnogo bezbedniji od Androida

05.12.2016 09:46 | 7 Software/Web
HP: Windows Phone je mnogo bezbedniji od Androida

Android je izbor operativnog sistema za mnoge proizvođače telefona ovih dana, pa je Google-ova platforma uspela da dođe do 90 posto udela na tržištu. Iako Microsoft poručuje da radi sa partnerima na prihvatanju Windows 10 Mobile platforme, malo njih je zaista prihvata. HP na primer, je odlučio da instalira Windows 10 Mobile na super flagship Elite X3 telefonu, iako bi Android možda pružio mnogo više mogućnosti.

Međutim, u saopštenju koje je poslao za onMSFT, HP objašnjava da je izabrao Windows 10 Mobile u odnosu na Android uglavnom iz bezbednosnih razloga jer je kompanija želela da se Elite x3 posebno odlikuje u tom pogledu. Slajdšou koji je HP dostavio navedenom izvoru pokazuje da je Windows 10 Mobile mnogo bezbedniji od Androida. Kompanija HP takođe navodi fragmentaciju Androida jedan od razloga da izabere Microsoft-ov mobilni operativni sistem.

HP poručuje da postoji najmanje 75.000 bezbednosnih pretnji na Androidu, a u grafikonu se pokazalo da 36 posto uređaja još uvek pokreće sada već zastareli Kitkat.

Direktor Microsofta: ne odustajemo od Windows telefona

Izvor: Onmsft

Sve informacije vezane za HP, možete pogledati na HP stranici na Benchmark sajtu

Nista Član postova: 627
Sve se nase net aktivnosti prate neke cike google, yahoo, windows, android. HP je sklopio dogovor da gura Win10 svuda i reklamira, a bas ih briga za bezbednost. Isto radi i Apple.
Sass Drake Član postova: 1086
S obzirom koliko proizvođače Android telefona zabole ona stvar da puštaju izdaju sigurnosne ispravke mogu reći da su u pravu.
sucax Novi član postova: 11
Ruku na srce, ni jedan sistem nije bezbedan.
sdnenad Novi član postova: 81
Mnogo je bezbedniji!
Njega 'čitaju' samo NSA, CIA, i KGB... a Androide i Google
Šalu na stranu, priča o bezbednosti mobilne tehnologije je smejurija.
karanovicz Član postova: 3919
Windows 10 se ugradjuje iz bezbednosnih razloga...baš me nasmejaše...nego, izgleda da nelogičnosti ima svuda pa i na bench-sajtu (time stamp)...

Kodžima sarađuje sa Killzone developerima na razvoju igre Dead Stranding

Apple se previše oslanja na iPhone

10504
10505
10506
10507
10508
10509