HP postaje konkurent Microsoftu, priprema operativni sistem baziran na Linuxu

Loša vest za Microsoft je da će HP-ov novi operativni sistem biti u potpunosti baziran na Linuxu, što znači da će biti direktan konkurent Microsoftu.

HP je jedan od Microsoft-ovih ključnih partnera u poslednjoj deceniji, ali sada želi da odbaci Windows i u tom cilju su napravili prve korake ka potezu koji bi pretvorio ovu kompaniju u konkurenta Microsoftu. Direktorka ove kompanije je otkrila na godišnjoj konferenciji da kompanija radi na novom uređaju nazvanom “The Machine”, koji će sadržavati nekoliko novih tehnologija među kojima je novi tip memorije, ali i novi operativni sistem.Ono što dolazi kao iznenađenje je da se radi o potpuno novom operativnom sistemu koji će kreirati sam HP. Loša vest za Microsoft je da će HP-ov novi operativni sistem biti u potpunosti baziran na Linuxu, što znači da će biti direktan konkurent Microsoftu. Očekuje se da ovaj OS bude instaliran na većini uređaja ove kompanije u budućnosti.
Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi