Greška

Došlo je do greške.

HP nudi jeftinije PC računare

03.07.2003 19:38 | 0 Biznis IT
HP nudi jeftinije PC računare Trend kupovine "brand name" računara na našim prostorima nije toliko razvijen koliko je rasprostranjen u ostalim, prvenstveno zapadnim zemljama. Ovaj trend će polako doći i do nas, nakon potpisivanja bitnih ugovora sa velikim kompjuterskim kompanijama. U međuvremenu, veliki sistemski integratori na sve načine pokušavaju da osvoje što veći deo tržišta. Tako će Hewlett Packard uskoro započeti isporuku jeftinih, poslovnih desktop PC računara.

Od sledećeg ponedeljka, ovaj PC gigant će započeti isporuku i prodaju svojih novih HP Compaq Business Desktop d220 kompjutera po ceni od svega 349 dolara. Ovo rešenje bi postepeno trebalo da nasledi i na kraju zameni HP Compaq Evo d310v, koji košta 339$.

Hewlett Packard je ovaj model namenio poslovnim ljudima tanjeg budžeta, jer manje kompanije ovako umesto da kupe dva-tri jača kompjutera, mogu uzeti mnogo više jeftinijih po istoj ceni - što je upravo ono čemu se HP nada, kažu analitičari.

Hewlett Packard je postao mnogo agresivniji i pristupačniji sa svojim cenama od kako se spojio sa Compaq Computer-om tokom maja prošle godine. Ovaj spoj je napravio pravu bitku na tržištu sa Dell Computer-om. HP sada već ima u ponudi desktop računar od 349$...

U svakom slučaju, novi HP d220 je optimizovan (čitaj: "osiromašen") tako da u maksimalnoj meri snizi cenu. Interesantna činjenica je da dolazi čak i bez flopi drajva, koji zaista i nije preterano potreban u poslednje vreme. Ali zato dolazi sa Intelovim Celeron procesorom na 2 GHz, 128 MB RAM-a, 40 GB hard diskom, tastaturom i mišem. Ovaj PC računar je jeftiniji nekih 50$ od Dell-ovog rešenja za tesan budžet - Dell Dimension-a 2350. Doduše, Dell-ovo rešenje je opremljeno i sa CD-rom drajvom i sa 2.2 GHz Celeronom...

Izvor : Cnet News

Kratkotrajni prekid rada

AMD Core Math Library za Opteron

  • Povezane teme:
10604
10605
10606
10607
10608
10609