Greška

Došlo je do greške.

HP je kupio HyperX od Kingstona za 425 miliona dolara

25.02.2021 09:16 | 0 Biznis IT
HP je kupio HyperX od Kingstona za 425 miliona dolara


U neočekivanoj objavi, HP je otkrio da je kupio HyperX od Kingstona. Kingston će nastaviti da vodi svoje poslovanje sa memorijom, ali HyperX brend gejmig periferija sada dobija novog vlasnika.

HyperX će, prema navodima, podržati "HP-ovu strategiju za podsticanje rasta u kompanijinom poslovanju sa personalnim sistemima". HP je posebno zainteresovan za tržište periferija, gde HyperX  ima nekoliko istaknutih proizvoda, uključujući slušalice, tastature i miševe.

 

Ako ste propustili: HyperX objavio Alloy Elite 2 mehaničku tastaturu


Govoreći o akviziciji, izvršni direktor HP-a, Enrikue Lores, je izjavio: "HyperX je lider u periferijama, u ovu tehnologiju imaju poverenja gejmeri širom sveta i oduševljeni smo što dodajemo njihov izvanredan tim u HP porodicu. Nastavljamo da unapređujemo svoje liderstvo u personalnim sistemima modernizacijom računarskih iskustava i proširivanjem u vredna okruženja. Vidimo značajne mogućnosti na velikom i rastućem ržištu periferija, a dodavanje HyperX-a našem ekosistemu pokrenuće nove izvore inovacija i rasta za naše poslovanje".

Prema sporazumu, HP će platiti 425 miliona dolara Kingstonu za kupovinu HyperX brenda i porfolija periferija. Očekuje se da će se akvizicija okončati pre druge polovine 2021. godine.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Testirali smo za vas: Xiaomi Mi 11 (video)

Huaweijev prvi monitor je dostupan globalno

10604
10605
10606
10607
10608
10609