Greška

Došlo je do greške.

Honor Magic 2: razotkrivanje magije

16.11.2018 10:20 | 0 Mobile
Honor Magic 2: razotkrivanje magije

 

Honor Magic 2 je tek drugi slajder telefon iz novog talasa, a prvi iz ove kompanije. Slajder telefone nismo videli od pojave smartfona, dok je nekada Samsung prednjačio sa kliznim telefonima ovog tipa. Biilo je to u ono vreme kada su se kineske tehnološke kompanije tek rađale ili bile u povoju, kada su pravile smešne telefone sa FM radio prijemnikom, ali je bilo i onih koji su imali i TV prijemnik u sebi i bili još smešniji. A brzo su se i kvarili i, ruku na srce, bili jeftini.

Međutim, vremena se menjaju, pa je došao red i da kineske kompanije prave supermoderne slajder telefone, koji su pravo malo čudo tehnike. Zato nas je i zanimalo kako prvi slajder telefon iz Huawei, pardon, Honor kuhinje izgleda iznutra i kako klizni mehanizam uopšte funkcioniše. Pa, da vidimo šta nam je to PC Pop tim ovaj put prikazao:

Otvaranje Honor Magic 2 se započinje standardno, zagrevanjem ivica da bi se zadnje staklo odlepilo. Vidimo da je tu sistem odvođenja toplote kako se baterija ne bi zagrevala, kao i sama baterija.

Zatim se skida sistem glavnih kamera sa poleđine telefona. To je combo kamera sastavljena iz dva modula (24MP B&W + 16MP color) plus jedan modul (16MP ultra-wide angle). Selfi kamera na slajder delu je iz tri dela, jedno je 16MP kamera a dve druge komponente su 3D IC skener lica.

 

Slika1.jpg


Zatim se skida Litijum-jon baterija od 3.500mAh koja ima dva konektora, a ani su i dobar pokazatelj kako se ova baterija tako brzo puni SuperChargerom od 40W snage.

Sledeća stanica, matična ploča. Vrhunski Kirin 980 čipset se krije ispod LPDDR4Ks RAM proizvođača SK Hynix (crveno). Toshiba 128GB skladište nalazi se u donjem desnom uglu (žuto), a Wi-Fi modul (iz HiSilicon-a) je na levoj strani (plavo).

 

 

I evo, gde se magija dešava - klizni mehanizam. Ovde nema mnogo toga da se vidi, samo dve klizne šine i trakasti kabl. To je jedini element zbog kojeg treba brinuti. Najčešći uzrok smrti starih klizača je bio trakasti kabl.

 

 


Na kraju, kraj putovanja, Honor Magic 2 je razdvojen na sve njegove sastavne delove.

 

 

izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 


Komentari

0 Dodaj komentar

Procureli svi dizajni za Galaxy S10: koji je pravi?

Nokia zakazala događaj u Dubaiju za 5. decembar

10104
10105
10106
10107
10108
10109