Greška

Došlo je do greške.

Honor 50 i Honor 50 Lite dobijaju Magic UI 6

15.03.2022 12:38 | 0 Mobile
Honor 50 i Honor 50 Lite dobijaju Magic UI 6

 

Kompanija Honor na minulom MWC sajmu u Barseloni predstavila je dva svoja nova telefona, Honor Magic V i Honor Magic 4 Pro i izazvala veliko interesovanje publike, pogotovo onog dela kojoj nedostaju mobilni uređaji kompanije Huawei, jer smo nekako navikli da ta dva imena idu jedno uz drugo, iako to više nije slučaj.

Međutim, mimo samih telefona, novinari su primetili da su ovi uređaji imali drugačije korisničko okruženje, tj. najnoviji Magic UI 6.0 baziran na Adroid 12 opeativnom sistemu, dok svi ostali telefoni kompanije Honor i dalje imaju Magic UI 5.0. Jedno od pitanja bilo je i da li i kada će novo korisničko okruženje doći i na neke od drugih modela ovog sve popularnijeg proizvođača.

Odgovor je došao od strane kompanije Honor koja je predstavila plan da neke od odabranih modela osveži sa Android 12 operativnim sistemom, kao i Magic UI 6.0 korisničkim intefejsom. Tada, ovaj plan predstavljen je samo za kinesko tržište i nije bilo podataka o tome kada će Honor isto uraditi i za globalno tržište.

 

honor_2.jpgSada, kako navodi GSM Arena, dobili smo informacije o tome šta tačno Honor planira da uradi sa svojim modelima širom sveta. Honor 50 trebalo bi da dobije nadogradnju na Android 12 i Magic UI 6.0 u drugom kvartalu ove godine, između aprila i juna, dok bi Honor 50 Lite istu nadogradnju trebalo da dobije u trećem kvartalu tekuće godine, između jula i septambra.

Još uvek nema reči o potencijalnoj nadogradnji za modele Honor 50 Pro i 50 SE, ali oni još uvek nisu dostupni globalno, pa se situacija možda i promeni. Na kraju, nije bilo pomena ni o modelima serije 60, ali očekuje se da će Honor isporučiti novi UI i operativni sistem i na ove uređaje.

A šta je to što novi Magic UI donosi? Najveća unapređenja tiču se multitaskinga i podešavanja privatnosti, kao i podrške za Honor Share, funkcionalnost koja omogućava korisnicima da koriste isti displej, tastaturu, i miša uporedo i na telefonu i na laptopu, nesšto slično onome što je Apple uradio sa svojom Universal Control funkcionalnošću. Nama ostaje samo da sačekamo.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


LG će, uprkos svim nedaćama, nastaviti da zarađuje od mobilne telefonije

Oppo K10 stiže 23. marta, evo šta možemo da očekujemo

10104
10105
10106
10107
10108
10109