Holivud naredio blokadu piratskih sajtova

The Motion Picture Association organizacija ostvarila je pobedu u Irskoj, gde je nekoliko internet provajdera dobilo naredbu da blokira pristup piratskim striming sajtovima

The Motion Picture Association organizacija ostvarila je pobedu u Irskoj, gde je nekoliko internet provajdera dobilo naredbu da blokira pristup piratskim striming sajtovima.
Holivudski studiji tvrde da online piraterija dovodi do milionskih gubitaka, a nakon što su izdejstvovali zabranu sajtova movie4k.to, primewire.ag i onwatchseries.to, sada će tražiti nove mete. Baš kao i u mnogim zemljama širom Evrope, ni u Irskoj nisu strane blokade piratskih sajtova.
Podsetićemo da je The Pirate Bay blokiran još 2009. godine kao deo sporazuma nosioca autorskih prava i irskog provajdera ISP Eircom. Nekoliko godina kasnije Viši sud je naredio i ostalim provajderima da slede taj primer. MPA je potom otišao i u Privredni sud u nadi da će proširiti blokade, pa je u ime velikih holivudskih studija grupa tražila da se blokiraju tri popularna striming sajta.
U svojoj tužbi, filmski studiji među kojima su Disney, Twentieth Century Fox i Warner Bros, opisali su ove sajtove kao čvorišta za masovno kršenje autorskih prava u kojima svaka nudi na hiljade piratskih filmova. Sud je ove nedelje odobrio taj zahtev i sajtovi će uskoro biti blokirani.
Torenti su posebno popularni u Evropi, Srbija visoko pozicionirana
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi