Greška

Došlo je do greške.

Hoćete više kripto novca, onda morate imati veći i brži SSD

06.05.2021 20:09 | 0 Hardver
Hoćete više kripto novca, onda morate imati veći i brži SSD
 
Trendseteri su osim čia semena dobili i istoimenu kriptovalutu. Popularnost ove valute kao i njena vrednost rastu svakim danom sve više i više. Mnogi “majneri” koji su do sada kopali Ethereum i druge popularne valute su se prešalovali na Chia coin. Ono što je karakteristično za ovu kripto-valutu je činjenica da za razliku od većine drugih koje koriste snagu grafičkog procesora ili specifičnih mikroprocesora optimizovanih za kopanje Bitcoin-a, prihodi od Chia valute zavise od brzine i raspoloživog prostora vašeg diska. Za razliku od klasičnih kripto-valuta, veći prostor na disku vodi većem profitu i što je najlepše, nema za posledicu veći račun za potrošenu električnu energiju. Zato je mnogi nazivaju “zlenom” kripto valutom. 
 
 

Pogledajte još: Nova kriptovaluta bi mogla dovesti do nedostatka HDD-a i SSD-ova na tržištu

 
SSD uređaji su se pokazali kao idealni za kopanje Chia coin-a. Sa druge strane, zbog intezivnog upisa velike količine podataka, značajno im je smanjen radni vek, tako da su mnogi od vodećih proizvođača izašli sa informacijom kako mejnstrim SSD modeli korišćeni za ovu svrhu, gube pravo na garanciju. Bio je to povod za izlazak namenskih SSD modela sa karakteristikom većeg broja upisa u NAND memoriju.
 
Team Group je ekspresno odgovorio na ovaj zahtev tržišta i ponudio namenski SSD PCIe model sa povećanim brojem ciklusa upisa podataka. T-CREATE EXPERT PCIe može da obezbedi tokom svog životnog veka čak 12000 TB upisa podataka, ima transfer od 3.5 GB/s dok mu je maksimalni kapacitet 2 TB. Stiže sa 12-godišnjom garancijom. Očekivana cena je između 700-1000€. Kao stvoren za svrhu kopanja čia valute.
 
Izvor: Team-Group
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Dolazi li Redmi Note 10 Pro 5G?

Kingston Technology DDR5 Overclock moduli na korak od izlaska na tržište 

10203
10205
10206
10207
10208
10209