Greška

Došlo je do greške.

Hoće li Twitter najzad omogućiti editovanje tvitova?

07.04.2022 09:15 | 0 Software/Web
Hoće li Twitter najzad omogućiti editovanje tvitova?

 

U suštini zvuči neverovatno da društvena mreža čiji je ceo smisao objavljivanje kratkih pisanih formi još uvek nema opciju da korisnicima dozvoli da isprave ono što su napisali nakon objavljivanja. Dakle, na društvenoj mreži Twitter ne postoji “edit” opcija, tj. opcija za menjanje objave nakon pritiskanja dugmenta “tweet”.

Na primer, zamislite da ste napravili slovnu grešku prilikom pisanja i da želite samo da ispravite jedno ili dva slova, a ne da obrišete ceo tvit i da morate da ga iskucate ponovo. Ne, na društvenoj mreži Twitter to trenutno nije moguće uraditi. Zbog čega, nikome nije jasno.

Sada, zvaničnici ove društvene mreže objavili su, a kako drugačije nego tvitom, kako aktivno rade na uvođenju ove funkcionalnosti već od prošle godine. U ovom trenutku, razmatra se testiranje ove opcije kroz Twitter Blue Labs, a cilj ove kompanije jeste da se detaljno ispita šta bi funkcionisalo u realnoj upotrebi, a šta ne bi.

 

Ako ste propustili: Elon Musk kupio 9,2 procenta Tvitera, akcije odmah skočile

 

Za one koji ne znaju, Twitter Blue Labs je program čija pretplata košta 2.99 dolara, a omogućava korisnicima da budu prvi koji će testirati eksperimentalne funkcije na ovoj društvenoj mreži.

Međutim, ono što trenutno nije poznato jeste da li će i kada će ova opcija postati dostupna regularnim korisnicima ove društvene mreže. Dakle, radi se na tome, planira se i zatvoreno testiranje, ali niko još ne pominje globalnu implementaciju.

 

tvitedit.gifOno što jeste zanimljivo jeste da je Twitter ovo objavio nakon što je Ilon Mask kupio 9.2% deonica ove društvene mreže i nakon što je objavio anketu u kojoj je korisnici trebalo da se odluče da li bi želeli uvođenje opcije za izmenu tvitova nakon njihove objave. 73.6% učesnika u ovoj anketi je odabralo opciju “da”, javlja Hot Hardware.

Čelnici ove društvene mreže osvrnuli su se i na ovo i rekli da “Ideju nisu dobili zbog ankete”. Svejedno, interesantan je tajming cele situacija, i biće zanimljivo propratiti da li je ovo pokazatelj koliko će Ilon Mask biti uticajan na unutrašnji razvoj ove društvene mreže u budućnosti.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

CM HAF 500 Homecoming Classic – promaja u kućištu!

Qualcomm serija 7 opasno blizu flagship čipsetima

10504
10505
10506
10507
10508
10509