Greška

Došlo je do greške.

HMD Global planira fokus na premijum Nokia telefone

07.12.2018 18:30 | 0 Biznis IT
HMD Global planira fokus na premijum Nokia telefone


Nokia brend iza sebe ima dve poprilično uspešne godine, pod menadžmentom kompanije HMD Global. Do sada je prodato preko 70 miliona telefona, a izgleda da planovi za budućnost označavaju da će brend postajati sve jači i jači.

Nakon učvršćivanja Nokia pozicije na tržištu budžetskih telefona i modela iz srednjeg segmenta, HMD Global kao glavni cilj u 2019. godini ima ojačavanje pozicije u gornjem srednjem segmentu. Takođe, kompanija nagoveštava i nekoliko premijum telefona za narednu godinu. Nisu pomenuti specifični modeli, ali sve ukazuje na objavu Nokia 9 PureView telefona krajem januara.


Pogledajte još: HMD Global predstavio Nokia 8.1 telefon


Dolazeći premijum model bi trebalo da donese neka značajna poboljšanja u segmentu kamere, sa pet senzora na poleđini. Takođe, istaknuto je da kompanija od naredne godine planira da bude jedan od inovatora u tehnologijama. Stoga HMD Global očekuje da će u narednim godinama premijum Nokia telefoni imati značajnu ulogu na tržištu, posebno tokom 2020. i 2021. godine.

Pored ovoga, kompanija planira da značajnu pažnju posveti korisničkoj podršci kao i izgradnji bolje onlajn zajednice. Biće objavljeno i više dodataka za telefone, kako bi se kreirao širi ekosistem proizvoda. Na kraju, kompanija trenutno nema planove za objavu novih retro telefona, kao što su to bili Nokia 3310 i Nokia 8110 4G. Takođe, u neko skorije vreme se ne očekuje ni gejming telefon sa Nokia brendom.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Counter-Strike: Global Offensive postao besplatan i dobio Battle Royale mod

Lenovo ipak neće biti prvi sa punch hole kamerom na telefonu

10604
10605
10606
10607
10608
10609