HERE Maps odbacuju Windows kako bi se fokusirali na Android i iOS

Na blogu je poručeno da bi nastavak ponude HERE aplikacije na Windowsu 10 zahtevao razvoj iz temelja, što je scenario koji je doveo do odluke da uklone aplikaciju iz Windows 10 Store-a

Iz kompanije koja razvija HERE Maps su najavili da aplikacija više neće biti dostupna u Windows 10 Store-u od 29. marta. Na blogu je poručeno da bi nastavak ponude HERE aplikacije na Windowsu 10 zahtevao razvoj iz temelja, što je scenario koji je doveo do odluke da uklone aplikaciju iz Windows 10 Store-a. Sve se to dešava iz razloga što aplikacija trenutno koristi zaobilaznicu za rad na Windowsu 10, koja će prestati da funkcioniše nakon 30. juna.
Ukoliko koristite Windows Phone 8 uređaj i dalje ćete moći da koristite HERE aplikaciju i dobijate bezbednosne ispravke, ali ne treba više očekivati veće nadogradnje. Ovaj potez bi trebao da omogući da se HERE mape više fokusiraju na Android i iOS. Podsetićemo da su nedavno dodati tranzitni pravci za više od 1000 gradova i 3D Touch-bazirane funkcije za iPhone. Ovaj brend je prethodno bio u vlasništu Nokije, ali su ga u avgustu prošle godine kupili Audi, BMW i Mercedes za tri milijarde dolara.
HERE Maps odlaze iz Windows Store-a, od juna neće raditi ni na Windows 10 Mobile platformi
Izvor: TheNextWeb

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi