Hasselblad promenio generalnog direktora i najavio novi fotoaparat srednjeg formata

Danas je veći deo sajtova koji se bave tehnologijama preneo veći broj novosti vezanih za čuvenu kompaniju Hasselblad koja se bavi fotografskom opremom srednjeg formata. Hasselblad se nedavno zbližio sa kompanijom Sony, a očigledno je da će se neke bitne promene desiti na tržištu fotoaparata srednjeg forma

Danas je veći deo sajtova koji se bave tehnologijama preneo veći broj novosti vezanih za čuvenu kompaniju Hasselblad koja se bavi fotografskom opremom srednjeg formata. Hasselblad se nedavno zbližio sa kompanijom Sony, a očigledno je da će se neke bitne promene desiti na tržištu fotoaparata srednjeg formata. Pre svega, Hasselblad je promenio prvog čoveka, a ova vest je do sada faktički bila tajna. Saradnja sa kompanijom Sony očigledna je, obzirom da je najavljen H5D-50c fotoaparat koji će imati 50MP CMOS senzor. Nema sumnje da u pitanju senzor kompanije Sony, a ovo bi mogao da znači početak prelaska fotoaparata srednjeg formata sa CCD na CMOS senzore, koji su u DSLR fotoaparatima visoke klase pokazali impresivne rezultate. Konačno, na internetu se pojavila i fotografija prototip aparata u telu Sony A99 modela, sa A-mountom, koji bi mogao da bude odgovor kompanija Hasselblad i Sony na DSLR fotoaparate visoke rezolucije, kao što je Nikon D800(E).  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi