Greška

Došlo je do greške.

HarmonyOS 3.0 dolazi u septembru, prva beta verzija biće predstavljena sledećeg meseca

11.04.2022 18:43 | 0 Software/Web
HarmonyOS 3.0 dolazi u septembru, prva beta verzija biće predstavljena sledećeg meseca


Treća velika verzija Huaweijevog Harmony OS-a najavljena je u oktobru prošle godine, a prvi pregled za programere izašao je nekoliko nedelja kasnije. Međutim, čini se da je razvoj naišao na malu prepreku, tako da je raspored uvođenja morao biti pomeren.

Korisnik Weibo-a Changan Digital King prenosi vesti sa takmičenja za inovacije programera, koje je nedavno održano – stabilno izdanje Harmony OS 3.0 zakazano je za septembar ove godine. Verzija 2.0 je lansirana u junu i sredinom septembra je već imala bazu od 100 miliona uređaja.

Uz to, trebalo bi da vidimo v3.0 uskoro - beta verzija se očekuje u maju, iako Huawei to nije zvanično potvrdio. Nova verzija polira korisnički interfejs i poboljšava performanse, ali ne donosi velike promene u izgledu i osećaju OS-a.

 

openapihuaweiharmonyos.jpgHuawei je nedavno objavio ArkUI, deklarativni UI okvir za pravljenje HarmonyOS aplikacija koristeći TypeScript ili JavaScript, koji se može koristiti za razvoj aplikacija za 3.0.

Imajte na umu da se ovi datumi odnose na uvođenje ažuriranja za postojeće uređaje. Huawei Mate 50 serija je još uvek u planu, možda će doći u julu nakon što je propustila svoj tradicionalni H2 prozor za lansiranje prošle godine. Mate 50 uređaji bi trebalo da budu prvi koji će pokretati Harmony OS 3.0, javlja Gizmo China.

Što se tiče postojećih uređaja koji će biti ažurirani na novu verziju, trebalo bi da dobijemo naznaku o tome kada prve beta verzije počnu da se pojavljuju.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Testirali smo za vas: Poco X4 Pro 5G recenzija

Novoodobreni patent koji je podneo Apple, mogao bi da donese iPhone bez notch-a

10504
10505
10506
10507
10508
10509