Greška

Došlo je do greške.

HarmonyOS 2.0 beta je zasnovana na Android frameworku

27.12.2020 12:26 | 0 Software/Web
HarmonyOS 2.0 beta je zasnovana na Android frameworku


Huawei je ranije ovog meseca objavio HarmonyOS 2.0 beta verziju softvera za selektovane uređaje, a jedan developer je odlučio da malo dublje istraži šta sve čini novi operativni sistem. Kako se ispostavilo, HarmonyOS 2.0 beta je i dalje u velikoj meri zasnovana na Androidu.

Prvo, on je napravio jednostavnu aplikaciju "Hello world" za mnogo starije Android 4.4 KitKat okruženje i ovo je pokrenulo veoma sličnu poruku na virtuelnoj mašini koja radi na najnovijoj verziji Android-a (fotografija levo) i virtuelnoj mašini koja radi na HarmonyOS 2.0 beta (fotografija desno). Izgleda da se ovo ponavljalo i sa drugim elementima, ali umesto "Android", poruke kažu "HarmonyOS".

 

Pogledajte još: Huawei je objavio HarmonyOS 2.0 beta za određene telefone


Developer je takođe uspeo da otvori sistemsku particiju, što je dodatno potvrdilo ovu teoriju - HarmonyOS je zasnovan na Android frameworku. Bar u ovom trenutku.

Prema Huaweijevoj prezentaciji, AOSP (Android Open Source Project) će služiti kao odskočna daska za ono što HarmonyOS pokušava da ostvari. To znači da iako je aktuelna HarmonyOS 2.0 beta verzija zasnovana na Androidu, u budućnosti će se najverovatnije prebaciti na sopstveni framework.

Izvor: XDA-developer

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Specifikacije prvog Huawei laptopa sa Kirin čipsetom

Pojavile su se detaljne specifikacije za Samsung Galaxy S21 i S21+

10504
10505
10506
10507
10508
10509