Greška

Došlo je do greške.

Hardverski ili softverski akcelerator će imati 30% telefona proizvedenih u četvrtom tromesečju

21.09.2018 21:32 | 0 Mobile
Hardverski ili softverski akcelerator će imati 30% telefona proizvedenih u četvrtom tromesečju


Sa A12 Bionic čipsetom, koji koristi iOS 12 i ARKit 2, kao i Kirin 980 čipsetom koji ima dva neural network procesorska dela za poboljšani AI, mogli bismo videti 30% telefona proizvedenih u četvrtom tromesečuju koji će biti opremljeni AI akceleratorom.

Novi izveštaj sugeriše da će hardverski akceleratori, kao što su oni na Apple A12 i Huawei Kirin 980 čipovima, imati nešto veću stopu prihvaćenosti tokom četvrtog tromesečja, nego telefoni sa softverskim akceleratorima koji koriste GPU i DSP telefona.


Pogledajte još: Novi Qualcomm Snapdragon čipovi donose dve kamere i AI na jeftinije telefone


Izveštaj takođe pominje da se AI u većini telefona koristi za prepoznavanje lica i obradu fotografija kreiranih kamerama telefona. Neke od AI mogućnosti se koriste za post-procesiranje pozadinskog zamagljenja i kreiranje bokeh efekta koji svi žele da vide. Takođe, rastuća popularnost AR uređaja će zahtevati od proizvođača čipova da čipsetove dizajniraju sa poboljšanim AI funkcijama.

Apple iPhone XS i iPhone XS Max od danas počinju da se prodaju sa A12 Bionic čipom, dok narednog meseca stiže iPhone XR. Prošlog meseca, Huawei je predstavio Kirin 980, prvi mobilni čipset koji koristi 7nm proizvodni proces, a čipset će debitovati narednog meseca u Huawei Mate 20 i Huawei Mate 20 Pro telefonima.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Facebook Portal pametni zvučnik stiže naredne nedelje

Epson sprema velike stvari za ovogodišnji Grafima sajam u Beogradu

10104
10105
10106
10107
10108
10109