Greška

Došlo je do greške.

Hakeri su objavili novi jailbreak koji otključava svaki iPhone

26.05.2020 09:08 | 0 Software/Web
Hakeri su objavili novi jailbreak koji otključava svaki iPhone


Renomirani tim hakera iPhone uređaja je objavio novu "jailbreak" alatku koja otključava svaki iPhone, a ovo uključuje i najnovije modele sa iOS 13.5 softverom.

Jailbreak, objavljen od strane unc0ver tima, podržava sve iPhone modele koji koriste iOS 11 i novije verzije platforme. Nisu poznati detalji o ranjivosti koju hakeri koriste kako bi kreirali jailbreak, ali se ne očekuje da ona bude prisutna zauvek. Apple obično brzo nađe način da zakrpi propust i onemogući jailbreak.

 

Pogledajte još: Naredne godine se očekuje jedan iPhone bez ikakvih portova


Još od kada je Apple implementirao svoj "walled garden" pristup za iPhone, gde se dozvoljavaju samo prilagođavanja i aplikacije koje kompanija odobri, hakeri pokušavaju da se oslobode tog zatvora (jail) kako ga nazivaju i stoga on nosi naziv jailbreak. Hakeri to čine tako što pronalaze prethodno neotkrivene ranjivosti u iOS-u, koje probijaju mnoge restrikcije i zabrane koje je Apple nametnuo kako bi sprečio pristup softveru. Apple ističe da ovo čini kako bi poboljšao sigurnost, dok hakeri tvrde da probijanje tih restrikcija omogućava prilagođavanje iPhone uređaja više nego što bi to bilo moguće ranije, na način na koji su mnogi Android korisnici već navikli.

Sigurnosni eksperti uobičajeno preporučuju iPhone korisnicima da ne koriste jailbreak, jer ovo značajno povećeva podložnost ranjivostima koje postoje i mogu se pronaći i zloupotrebiti.

Izvor: TechCrunch

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Redmi X TV će nuditi iskustvo zvuka kao u bioskopu

HTC-ov 5G premijum telefon stiže u julu?

10504
10505
10506
10507
10508
10509