Hakeri koji su oborili Xbox Live i PSN sada napadaju Tor

Lizard Squad, grupa hakera koja je preuzela odgovornost za obaranje online servisa dve najpoznatije igračke konzole, sada pred sobom ima novu metu

Lizard Squad, grupa hakera koja je preuzela odgovornost za obaranje online servisa dve najpoznatije igračke konzole, sada je pred sebe postavila ima novu metu. Upozorenje o eventualnom napadu zapravo stoji još od 19. decembra. Napadi su već usledili, sudeći po izjavi predstavnika za medije mreže Tor. Ističe se ipak da ovi napadi za sada ne mogu da utiču na funkcionisanje mreže.
On je precizirao da se dešavaju uobičajeni napadi na mrežu i da napadači pokušavaju putem hiljada novih pristupa da zauzmu veći deo mreže. Međutim, ističe se da je to za sada bilo dovoljno samo za 1% kapaciteta mreže i da nije narušeno njeno funkcionisanje, niti kvalitet pristupa za korisnike. Predstavnik za medije Tora izjavio je da se trenutno radi na uklanjanju ovih pristupa kako oni ne bi postali opasniji za mrežu.
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi