Greška

Došlo je do greške.

Hakeri ukrali 140 miliona dolara od korisnika Crypto Gaming kompanije

14.12.2021 09:15 | 0 Biznis IT
Hakeri ukrali 140 miliona dolara od korisnika Crypto Gaming kompanije

 

U najnovijem haku koji cilja investitore u kriptovalute, hakeri su ukrali oko 135 miliona dolara od korisnika blockchain gaming kompanije VulcanForge, izvestila je kompanija.

Hakeri su ukrali privatne ključeve za pristup 96 novčanika, izvlačeći 4,5 miliona PYR, što je token VulcanForge-a koji se može koristiti u njegovom ekosistemu, navela je kompanija u seriji tvitova u nedelju i ponedeljak. Glavni poslovi VulcanForge-a uključuju kreiranje igara kao što je VulcanVerse, koje opisuje kao „MMORPG“, i kartaške igre pod nazivom Berserk. Oba naslova, kao i skoro sve blockchain igre, uglavnom su dizajnirane za kupovinu i prodaju stavki u igri povezanih sa NFT-ovima koristeći PYR, javlja Vice.

U kripto, kompromitovanjem nečijeg privatnog ključa igra je gotova, jer daje potpunu kontrolu nad sredstvima koja se drže na odgovarajućoj adresi na blokčejnu.

VulcanForge je objavio vest o hakovanju na Tviteru i na svom zvaničnom Discord kanalu.

Preko 4 miliona PYR je ukradeno iz novčanika korisnika. Bilo je prerano reći da je ovo [usluga upravljanja novčanikom] Venli-jev kraj: jednostavno ne znamo uzrok“, napisala je kompanija na Discord-u, tražeći od korisnika da prebace sredstva u Metamask, popularni novčanik. „Sva ukradena sredstva biće zamenjena kada shvatimo šta se dogodilo". Tehnički direktor kompanije Venli rekao je za The Block da njegove usluge nisu ugrožene.

"Nikakve reči ne mogu učiniti mnogo u ovom trenutku, i mi to znamo", napisala je kompanija na Tviteru.

Ovo je treća velika krađa kriptovalute u poslednjih jedanaest dana. Ukupna količina ukradene kriptovalute u ova tri hakovanja je oko 404 miliona dolara. Dana 2. decembra, to je bila BadgerDAO, platforma decentralizovanih finansija (DeFi) zasnovana na blokčejnu, koja je izgubila 119 miliona dolara. Kompanija traži od hakera da „uradi pravu stvar“ i vrati novac. Zatim četiri dana kasnije, berza kriptovaluta BitMart je hakovana, izgubivši 150 miliona dolara.

 

Ako ste propustili: Hrvatski lanac supermarketa Konzum uveo je devet kriptovaluta, uključujući i BTC, kao opcije plaćanja

VulcanForge hak je značajan jer, kao i mnogi novi tokeni, PYR trguje na decentralizovanim berzama. Decentralizovane berze rade na osnovu pametnih ugovora, a pošto ne postoji centralizovana knjiga naloga, investitori trguju protiv „pulova likvidnosti“ sredstvima koja doprinose korisnici koji zauzvrat zarađuju nagradu za „ulaganje“. To takođe znači da ne postoji centralni organ koji bi blokirao zlonamerni nalog koji pokušava da unovči ukradena sredstva.


Član osoblja VulcanForge-a na Discord-u je u ponedeljak ujutro tvrdio da su centralizovane razmene (CEKS) obaveštene o haku. "Svi CEKS sa kojima smo bili u partnerstvu prate adrese i kretanje sredstava. Sredstva bi bila zaplenjena od strane razmene nakon depozita", rekao je član osoblja.

Kompanija je u ponedeljak u tvitu navela da je već refundirala većinu ukradenih PYR-a i tvrdila da je „izolovala“ sve tokene ukradene na centralizovanim berzama. „Oni koji poznaju VF istoriju, znaju da nas ovo samo čini jačima“, napisala je kompanija u drugom tvitu.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Hrvatski lanac supermarketa Konzum uveo je devet kriptovaluta, uključujući i BTC, kao opcije plaćanja

 

Cooler Master Masterbox NR200P MAX recenzija

Realme GT2 Pro biće lansiran 20. decembra

10604
10605
10606
10607
10608
10609