Greška

Došlo je do greške.

Hakeri prešli igricu, šalju viruse poštom

22.08.2022 12:21 | 0 Software/Web
Hakeri prešli igricu, šalju viruse poštom

Rekli biste da je vreme poštanskih prevara iza nas, ali izgleda da su se neke ekipe malicioznih korisnika setile da ponovo oprobaju stari dobri trik slanja softvera poštom, prenosi Fudzilla.

Microsoft Office Professional Plus

Na USB-u koji stiže kao poštanski paket piše da je u pitanju Microsoft Office Professional Plus, a u stvari na sebi ima softver koji ima za cilj da prevari korisnike da pošalju detalje svojih bankovnih računa.

Iako ovo deluje blesavo u 21. veku, izgleda da i dalje ima korisnika koji nasedaju na ovakve trikove. Upitni paket sa Office instalacijom je stigao na adresu starijeg gospodina koji se našao u čudu nakon što mu je računar prijavio viruse.

FlesPosta.jpg

Na flešu se nalazi maliciozni softver koji izbacuje upozorenje na kojem piše da je detektovan virus i da je potrebno da se pozove besplatni broj, da bi se virus odstranio sa sistema. Naravno, sa druge strane besplatnog broja nalaze se prevaranti koji se prave da uklanjaju virus, pre nego što zatraže pretplatu koja sadrži vaše bankovne podatke.

Sa druge strane, ko je toliko naivan da ikada pomisli da bi Microsoft ikada ikome poslao bilo koji svoj softver ili drugi proizvod – besplatno?

Motorola Edge 2022 je prvi telefon na svetu sa MediaTek Dimensity 1050 čipsetom

Stiže Huawei Mate 50, premijera zakazana za 6. septembar

10504
10505
10506
10507
10508
10509