Greška

Došlo je do greške.

GTA V je najprodavanija igra decenije

04.11.2021 18:09 | 0 Games
GTA V je najprodavanija igra decenije

 

Dok je Minecraft trenutno najprodavanija video igra svih vremena, Rockstar Games Grand Theft Auto V polako pokušava da se probije i tu na prvo mesto.

Sa još 5 miliona prodatih primeraka tokom proteklog fiskalnog kvartala, GTA V je sada zvanično prodat u preko 155 miliona primeraka! Iako je još uvek daleko od Minecraftovih brojeva (koji trenutno iznosi 238 miliona prodatih primeraka), GTA V nastavlja da se prodaje izuzetno dobro.

Prema ovom fiskalnom izveštaju, GTA V je najprodavanija igra u protekloj deceniji u SAD, kako po jedinici, tako i po prodaji u dolarima, piše Kit guru. Ovo je zanimljiva informacija, s obzirom na to da je Minecraft lansiran u protekloj deceniji, što znači da, iako je Minecraft na vrhu prodaje globalno, izgleda da ga je GTA V barem u SAD nadmašio.

 

Ako ste propustili: GTA Trilogy će koštati znatno više nego što se očekivalo?

Druge interesantne stvari koje treba napomenuti je da je sa uključenim GTA V, franšiza do danas prodata u preko 355 miliona primeraka. Iako impresivna sama po sebi, činjenica da GTA V čini 155 miliona te brojke znači da je igra skoro nadmašila sve ostale igre ove franšize zajedno.

Sve ovo je bez izdavanja nadolazeće proširene i poboljšane verzije, koja bi trebalo da bude lansirana u martu 2022. S obzirom da igra dolazi na potpuno novu generaciju konzola, a GTA VI još nema na vidiku, biće zanimljivo videti koliko će kopija GTA V biti prodato kada i prodaja za njih bude krenula.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Overkloker pogurao Intel Core i9-12900K na 8GHz

Fotografija telefona sa Snapdragon 898 potvrđuje brzinu takta tri CPU klastera

  • Povezane teme:
10404
10405
10406
10407
10408
10409