Greška

Došlo je do greške.

GTA V izgleda neverovatno dobro upotrebom Intel AI-a (video)

13.05.2021 16:35 | 0 Games
GTA V izgleda neverovatno dobro upotrebom Intel AI-a (video)
 
GTA V ne prestaje da iznenađuje. Pored toga što je i danas dan toliko aktuelan i popularan među gejming populacijom, pre svega očarava svojom autentičnosti okruženja sa realnim situacijama u Los Anđelesu. Ko je bar jednom bio u ovom gradu i putovao od aerodroma do hotela, prvo što je uočio neverovatnu sličnost okruženja u GTA V sa realnim izgledom grada.
 
Postoje razne modifikacije i modovi za ovu popularnu igru koji čine “grafiku” još lepšom. Međutim, ono što čini Intel sa novim projektom koji angažuje mašinsku inteligenciju, zaista zavređuje vašu pažnju. Grafika je u najmanjem smislu – fotorealistična, kao da se stvarno nalazite i vozite ovim gradom. Zaista treba da podgledate video i shvatite lepotu foto-realistične animacije u realnom vremenu. E, kad vas to ostavi bez komentara sledeća stvar je sve to ali sa VR opremom!
 
Učinjena poboljšanja na foto-realističnoj grafici u igri idu značajno više od samog ulepšavanja onog što vidite. Naime, Intel inženjeri su upotrebili gomilu informacija o geometriji koji se nalaze u samoj igri, poput podataka o udaljenosti objekata i poziciji kamera, kvaliteta tekstura čime su dobili efekte odsjaja na automobilima i zgradama . Suština procesa skaliranja kvaliteta grafičkog prikaza  upotrebom tehnologije veštačke inteligencije u uslovima rada neuronskih mreža je da bukvalno pravi predviđanja u smislu popunjavanja nedostajućih piksela prilikom prikaza detalja u nižim rezolucijama  igre, a sve kako bi se postigla tečna foto-realistična grafika u visokoj rezoluciji. 
 
 
 
 
Ovaj projekat koji je demonstrirao Intel Labs pokazuje koliko još ima prostora za dalja unapređenja i optimizaciju zabavnog softvera i to u najmanju ruku je od iste važnosti koliko i rast sirovih performansi nove generacije grafičkih procesora!
 
Izvor: The Verge
 
 
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

YouTube najavljuje 100 miliona dolara za nagrađivanje YouTube Shorts stvaralaca

Novi Acer Nitro i Predator modeli na bazi najbržih Intel Tiger Lake H45 procesora

10404
10405
10406
10407
10408
10409