Greška

Došlo je do greške.

Grand Theft Auto 6 – u ulozi ženskog lika koji razbija sve po gradu!

27.07.2022 19:37 | 0 Games
Grand Theft Auto 6 – u ulozi ženskog lika koji razbija sve po gradu!

Konačno neke konkretne vesti o izlasku nastavka jedne od najpopularnijih igara u istoriji gejminga. RockStar planira da pusti igru sa jednom mapom grada i da naknadno doda više lokacija kroz proces ažuriranja igre.

U okviru članka o predstojećoj GTA 6 nastavku koji je objavio Blumberg, spominje se novi ženski lik koji će biti Latina. Ovaj lik če navodno biti deo para pljačkaša banaka u priči zasnovanoj na priči o pravim kriminalcima poznatih kao Boni i Klajd.

GTA_6_1.jpg

Ženski likovi su ranije bili dostupni samo kao prilagođeni karakteri u GTA online modu, ali nikada u kampanjama za jednog igrača. Jedan od osnivača kompanije RockStar je ranije nagovestio kako je kompanija razmišljala o glavnoj ženskoj ulozi još 2013. godine. Zapravo, GTA je u svojim prvim izdanjima, kada je praktično bila igra sa 2D grafikom, sadržala ženske karaktere, dok će ovo biti prvi put da se pojavljuju u verziji igre sa 3D grafičkim prikazom, kakvu uostalom danas i poznajemo.

U istom tekstu se navodi da će prva verzija GTA 6 igre početi na mapi izmišljenog Majamija i okolnim oblastima, ali će se tokom vremena ažurirati novim misijama i gradovima. Početna GTA 6 verzija zapravo već sadrži više internih lokacija nego bilo koja druga GTA igra do sada.

Inače, igra nosi kodni naziv – Project Americas zbog svog prvobitnog plana da uključi ogromne mape teritorija u Svernoj i Južnoj Americi. Od ovog se delimično odustalo zbog krize i broja zaposlenih na realizaciji ovog projekta.

Dobro obavešteni izvori su vrlo skeptični u pogledu predviđenog datuma lansiranja GTA 6 igre, između aprila 2023. I marta 2024. godine zbog stalnih promena u timu i pojave velikog broja probllema u realizaciji. Tvrdi se da su mnogi programeri napustili tim zbog nedovoljnog napretka u realizaciji igre. Prema rečima samih programera koji rade na proizvodnji igre, očekivani rok završetka je dve godine i pri tome nije čvrsto određen konačni datum objavljivanja igre.

GTA_6.jpg

Dobar deo izveštaja o RockStaru se bavi organizacionim i poslovnim promenama unutar firme. Fokus je na smanjenu stresa, uklanjanju nasilnih menadžera i svekupno podizanju nivoa kancelarijske radne kulture koja će omogućiti da zaposleni budu produktivniji.  To uključuje i proces kojim se podizvođači projekta pretvaraju u zaposlene sa punim radnim vremenom i kompletnom restruktuiranju kompanije  sa ciljem poboljšanja radnih uslova. Kao rezultat ovakvih mera, moral je postao bolji, a jedan izvor navodi da je RockStar postao klub za “dečake” pretvoren u pravu kompaniju.

Takođe, uočen je progresivniji i odgovorniji način u vođenju priče same igre. Režim igre nazvan  Cops 'n' Crooks je u potpunosti stopiran nakon tragičnog policijskog ubistva Džordža Flojda 2020. godine i za sada nema planova da se on pusti u opticaj. Kompanija se vidno potrudila da pravi što manje šala u GTA franšizi na račun marginalizovanih društvenih grupa.

Konačno, nakon nebrojeno puno godina iščekivanja i kojekavih glasina, izlazak GTA 6 nastavka je konačno, zvanično potvrđen ove godine, doduše bez konkretnog datuma kada će to biti i učinjeno. Ustvari, to će se desiti onda kada RockStar bude potpuno spreman, a ne kada to bude zahtevao njegov vlasnik - TakeTwo. Nadu budi i činjenica da je RockStar nedavno prebacio više programera na GTA 6 projekat, pošto je odustao od remaster verzija Red Dead Redemption i GTA 4 igara.

Redmi K50S Pro će fotografisati glavnom kamerom u 200 MP rezoluciji

Gejming nije štetan po mentalno zdravlje, sve do momenta kada ne možete da prestanete sa igrom

10404
10405
10406
10407
10408
10409