Greška

Došlo je do greške.

Gotovo tri miliona aplikacija dostupno je u Google Play prodavnici

28.08.2020 14:06 | 0 Software/Web
Gotovo tri miliona aplikacija dostupno je u Google Play prodavnici


Saopštenje za javnost

Tržište pametnih telefona je danas raznovrsnije nego ikada pre i nudi ogroman izbor uređaja za svačije potrebe, a kvalitetan softver koji pruža besprekorno korisničko iskustvo jednako je bitan kao i hardverske performanse uređaja. Zahvaljujući dugogodišnjem partnerstvu sa kompanijom Google, korisnici Samsung uređaja uvek mogu da računaju na pristup Google Mobile Services aplikacijama, koje na sve Samsung telefone, pa tako i na nove modele iz Galaxy Note20 serije, ali i uređaje iz S20 serije, dolaze unapred instalirane. Play Store je svakako jedna od najznačajnijih Google usluga, sa najvećom bazom aplikacija sortiranih po oblastima.

Najveći izbor aplikacija
Pretraživanje sajtova različitih kompanija u potrazi za odgovarajućom aplikacijom oduzima dosta vremena. Korisnik treba da provede nekoliko sati tražeći različite aplikacije iz oblasti koja ga interesuje, čije karakteristike zatim treba da istraži i uporedi, da bi konačno doneo odluku da instalira onu koja mu se učini najboljom. Osim toga, na osnovu komentara autora aplikacija, korisnicima nije lako da steknu realnu sliku pre instalacije. Kod Google Play prodavnice, situacija je potpuno drugačija, budući da je gotovo tri miliona aplikacija razvrstano po oblastima i dostupno za instalaciju samo jednim dodirom prsta. Dodatno, pretraživač u okviru Store-a omogućava da se sa lakoćom izlistaju najpopularnije aplikacije iz određenih kategorija.

Transparentan korisnički feedback
Kada korisnik pred sobom na jednom mestu ima tako širok izbor, može delovati da su muke oko odluke veće nego da je sam pretraživao internet. Međutim Google Play Store ima razvijen sistem za korisnički feedback koji omogućava da se komentari i ocene vide transparentno na stranici svake aplikacije. Autori aplikacija ne mogu da sakriju negativne komentare ili slabije ocene, pa samim tim imaju veću motivaciju da pruže što kvalitetnije proizvode koji će biti pozitivno ocenjeni. Na ovaj način se podstiče kvalitetna konkurencija među programerima.

sam2_424.jpg


Konstantno ažuriranje aplikacija

Google standardi za aplikacije podrazumevaju da će se one redovno ažurirati u skladu sa svim softverskim unapređenjima koje autori kreiraju radi boljeg korisničkog iskustva. Sam Play Store je takođe redovno ažuriran kako bi se predupredili mogući problemi, a ponuda aplikacija uvek bila najsvežija. Budući da su Google aplikacije preinstalirane na Samsung uređajima, uvek su spremne za korišćenje i ažurirane na najnovije verzije.

Bezbednost na najvišem nivou
Google Play Store odlikuju i visoki bezbednosni standardi za aplikacije koje se na njemu nalaze, budući da je poslednjih nekoliko godina uveden niz mera za aktivno suzbijanje potencijalnih adware i malware softvera koji mogu ugroziti bezbednost uređaja. Zahvaljujući ugrađenom Google Play Protect softveru, sve aplikacije koje se instaliraju sa Google Play servisa prolaze dodatnu kontrolu u potrazi za sumnjivim karakteristikama koje mogu ukazati na to da se radi o malicioznim aplikacijama.

Izvor: Samsung

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

OnePlus sprema pristupačni telefon sa Snapdragon 460 čipom

Da li je pametnije izabrati Gmail ili email sa vlastitim domenom?

10504
10505
10506
10507
10508
10509