Greška

Došlo je do greške.

Gotovo polovina korisnika internet pretražuje preko telefona

26.11.2018 19:20 | 6 Software/Web
Gotovo polovina korisnika internet pretražuje preko telefona


Istraživanje, koje je sproveo britanski Ofcom, pokazuje da korisnici preferiraju mobilne uređaje naspram tradicionalnih računara i laptopova, kada je pretraga interneta u pitanju.

Ne manje od 48 procenata korisnika pribegava upotrebi telefona kada pretražuje veb i za konekciju na Internet, dok se samo devet procenata korisnika oslanja na desktop računare. Laptop uređaji su na drugom mestu sa 24 procenta, a slede ih tableti sa 15 procenata.


Pogledajte još: Izgleda da Google ima rešenje za nagomilane Chrome taboveOvo ne predstavlja iznenađenje ukoliko znamo da PC tržište već godinama beleži pad, a samo je tokom 2018. godine imalo pad za oko dva procenta. Tokom 2013. godine, za pristup internetu desktop računari su se koristili od strane 28% korisnika, a ukupno učešće desktop i laptop uređaja je pre pet godina iznosilo 74 procenta.

Zanimljivo je da je 78% ispitanika istaklo da poseduje smartfon stalno povezan na internet, dok 14 procenata njih smatra da je internet previše skup.

Izvor: Softpedia

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

-=crusader=- Users postova: 1028
telefoni su jednostavno popularniji jer pc donekle treba da znas sta ce ti a telefon svima treba (dal treba il' ne al svi ga imaju) i prostom blizinom uredjaja pocnu i da ga koriste... kad je moj cale uz telefon poceo da gleda youtube i da predje sa papirnih na elektronske novine onda je sve moguce...
poenta price, sve to mogao na kompu, odavno, ali nije jer je imao inicijalni zbun i otpor prema racunarima te nikad ni za jedan nije seo preko 15 minuta, kamo li sam da moze da cacka i provaljuje...
sad hoce bolji telefon iako je u penziji i bolje bi mu pasovao komp jednostavno za njega je komp neki drugi svet...
alfaunits Član postova: 43001
Pa to nije cudno - dodaj laptopove na to.
PC koriste samo oni kojima ne treba mobilnost uopste, i nemaju potrebe da trose novac
Citaj: "mrze nas prodavci"
Censored Član postova: 1466
Ovako glasi text u originalu - A total of 78 percent of the UK adults say they own an Internet-connected smartphone, while laptops and tablets are next with 63 percent and 58 percent, respectively. PCs are once again far behind with just 28 percent. Surprisingly, smart TVs have improved a lot and reached 42 percent.
Dakle, po toj anketi, samo 28% posto odraslih osoba u UK ima PC koji je konektovan na Internet, nevezano za druge uredjaje koje takodje poseduju.
alfaunits Član postova: 43001
Verovatno nije uopste smanjen broj racunara povezanih na net, nego je povecan mnogo broj telefona, pa procenti se smanje (ukupan broj povezanih uredjaja je veci).
Kod mene se povecao 7x recimo od 2013. Mene LICNO, ne blize okoline
Censored Član postova: 1466
Tako malo PC-a konektovano na internet?

I Huawei za decembar najavio smartfon sa Infinity-O ekranom!

Microsoft potvrdio Windows Media Player probleme u najnovijem Windows 10 ažuriranju

10504
10505
10506
10507
10508
10509