Gotovo polovina Apple Music korisnika prestala da koristi servis

Istraživanje otkriva da je čak 48 odsto Apple Music korisnika prestalo da koristi servis, nakon što su se inicijelno prijavili na njega. Apple negira da su ove informacije tačne.

Ukoliko je verovati detaljima najnovijeg istraživanja, Apple ima problem sa svojim muzičkim servisom. Naime, korisnici koji su se upisali za korišćenje ovog servisa, u velikom broju napuštaju Apple Music. Istraživanje otkriva da je čak 48 odsto Apple Music korisnika prestalo da koristi servis, nakon što su se inicijelno prijavili na njega. Takođe, otkriveno je i da je svega 11 odsto iOS korisnika isprobalo Apple Music. Istraživanje je sproveo MusicWatch, a anketirano je preko 5000 korisnika u Americi, koji su ispitivani o Apple Music servisu.Treba napomenuti da je Apple Music servis besplatan tokom prva tri meseca korišćenja, te da je na tržištu dostupan dva meseca. Biće zanimljivo videti kakva će stopa prihvaćenosti ovog muzičkog servisa biti nakon isteka probnog perioda, kada se za njegovo korišćenje bude plaćala pretplata od 10 dolara mesečno.U međuvremenu, oglasio se i Apple koji ističe da je pomenuto istraživanje netačno. Prema informacijama, kojima Apple raspolaže, preko 79 odsto korisnika servisa nastavlja da koristi Apple Music. Apple nije objavio nikakvu dubinsku analizu i statistiku, tako da se ne može znati kako kompanija iz Kupertina definiše aktivne korisnike. Takođe ne može se znati koliko od aktuelnih 79 odsto korisnika, koje Apple pominje, će nastaviti da koristi servis i nakon isteka probnog perioda. Istraživanje kompanije MusicWatch otkriva da 64 odsto anketiranih planira da nastavi plaćanje za Apple Music, dok je 61 odsto njih izjavilo da je već isključilo opcije automatskog obnavljanja u servisu.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi