Greška

Došlo je do greške.

Google zvanično objavio Android P, pod nazivom Android 9 Pie

07.08.2018 08:41 | 3 Software/Web
Google zvanično objavio Android P, pod nazivom Android 9 Pie


Google je zvanično objavio svoju narednu verziju mobilnog operativnog sistema. Pod nazivom Android 9 Pie, ažuriranje je spremno da na podržane uređaje stigne u stabilnoj formi i prvo stiže na Pixel telefone. Uređaji proizvođača, koji su bili deo beta programa, svoje ažuriranje će dobiti pre kraja jeseni ove godine.

Android Pie je deveta po redu velika objava u Android ekosistemu, a naslednik je Android Oreo verzije. Ažuriranje donosi nekoliko novih funkcija, primarno fokusiranih na machine learning, kako bi telefon bio još pametniji.

Jedna od ovih funkcija je Adaptive Battery, koja može da odredi koju aplikaciju korisnik manje upotrebljava, smanji resurse koji idu ka toj aplikaciji i omogući duže trajanje baterije. Slično ovome, Adaptive Brightness će automatski podešavati osvetljenje displeja u odnosu na aktuelnu lokaciju korisnika i bazirano na onome što se radi na uređaju.Ostala upotreba machine learning funkcija odnosi se na brže obavljanje često pokretanih zadataka. Slices je nova funkcija, koja aplikacijama omogućava da se ubace u pretragu korisnika kako bi se zadaci obavljali brže. Tu je i App Actions, koji ubacuje brze akcije u app launcher tokom određenih perioda u toku dana, bazirano na korisnikovim aktivnostima.Android Pie donosi i novu sistemsku navigaciju. Tri tastera u dnu su sada zamenjena sa dva, dok se Overview mod poziva jednostavnim svajpovanjem na gore iz dna bilo koje apliakcije. Sa sadržajem Overview prozora je moguće rukovati bez prebacivanja na iste, a ovo uključuje i copy-paste teksta uz Smart Text Selection funkciju.

Obaveštenja su takođe ažurirana, sa novim okruglim ikonicama i proširenim pregledom za poruke i smart reply opcijama.Kasnije tokom godine, uređaji će dobiti i Digital Wellbeing funkcije, koje uključuju novi Dashboard koji prati upotrebu aplikacija i podešava tajmere za aplikacije kako bi se sprečilo njihovo preterano korišćenje. Wind Down funkcija će regulisati Night Light i Do Not Disturb. Funkcije se trenutno mogu preuzeti na Pixel telefonima, upisom u beta program.

Za sada, oni koji imaju Pixel uređaj (ili čak Essential Phone) mogu pronaći ažuriranje u Settings aplikaciji.

Izvor: GSMArena

 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:


Zoran Tomic Novi član postova: 1
Sinoć sam dobio zvaničan Android 9.0 - Pie
Essential Phone PH-1
mikmisha95 Registered postova: 84
Odlično, lepe promene i noviteti.

AMD najavio Ryzen Threadripper procesor druge generacije

Pixel 3 će koristiti navigaciju baziranu na gestikulaciji, bez softverskih tastera

10504
10505
10506
10507
10508
10509