Greška

Došlo je do greške.

Google želi otključavanje licem na Pixel 6 Pro

25.04.2022 13:15 | 0 Mobile
Google želi otključavanje licem na Pixel 6 Pro

 

Kompanija Google ne želi da odustane od nastojanja da unapređuje svoju najnoviju Pixel liniju mobilnih telefona i rešena je da korisnicima donese napredniji vid biometrijske verifikacije njihovog identiteta kroz implementaciju otključavanja telefona putem prepoznavanja lica, tj. face unlock funkcionalnost. Ali odakle tolika želja za jednom takvom funkcijom pored prisustva senzora otiska prsta?

Pa, reklo bi se baš zbog njega. Naime, kada su objavljeni mobilni uređaji Google Pixel 6 i Google Pixel 6 Pro, korisnici i recenzenti su odmah primetili da senzor otiska prsta na ovim mobilnim telefonima jednostavno radi osetno lošije od konkurentskih rešenja. Spor i neprecizan, ovaj senzor jednostavno nije bio po volji korisnika, a čini se i sa dobrim razlogom.

Situaciji nije pomogao ni marketinški materijal koji se na internetu pojavio malo pre zvanične objave ovih mobilnih uređaja, a koji je sugerisao da će, pored sposobnosti za otključavanje telefona putem senzora otiska prsta, korisnici moći da koriste i face unlock, tj. da otključaju telefon putem prepoznavanja lica. A toga nije bilo, i nema ga i dalje.

 

Ne propustite: Google Pixel Watch primećen uživo?Međutim, čini se da kompanija Google i dalje nije odustala od nastojanja da svojim korisnicima donese i taj vid otključavanja njihovih uređaja na mobilnom telefonu Google Pixel 6 Pro. Prema navodima portala 9to5Google, ovo bi trebalo da se dogodi tokom juna, tokom sledećeg Google Feature Drop događaja.

Ono što je veoma čudno jeste što oba telefona iz ove serije telefona, dakle i Pixel 6 i Pixel 6 Pro, imaju veoma slične hardverske specifikacije na svojim prednjim kamerama. Zašto bi onda mogućnost za otključavanje uređaja putem prepoznavanja lica bila omogućena samo korisnicima sa skupljim ulaznicama koji su kupili flagship ove kompanije?

Očigledno se radi o pokušaju dodatne diferencijacije ova dva telefona, jer kako bi to izgledalo kada bi jeftiniji model imao baš sve funkcionalnosti koje ima i njegov flagship parnjak.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Apple već radi na M3 iMAC-u za 2023.

Korisnici su sve spremniji da pređu na refabrikovane pametne telefone

10104
10105
10106
10107
10108
10109