Greška

Došlo je do greške.

Google zabranio developera aplikacija iz Kine koji ima 600 miliona preuzimanja sa Play Store-a

29.04.2019 13:50 | 0 Software/Web
Google zabranio developera aplikacija iz Kine koji ima 600 miliona preuzimanja sa Play Store-a


Google sa svog Play Store-a poslednjih nekoliko dana uklanja aplikacije kineskog developera Android aplikacija DO Global, zbog sumnje o postojanju malicioznih sajber napada. Ova kompanija na Play Store-u ima oko 100 aplikacija, sa preko 600 miliona instalacija.

Sa Play Store-a je već uklonjeno 46 aplikacija kompanije DO Global, a Google planira da kompletno zabrani developera na svom servisu i ukloniće ostale aplikacije. Ovo nije jedini incident ovakvog tipa poslednjih godina, a kompaniji Google se konstantno zamera da ne proverava aplikacije dovoljno pre njihovog odobravanja.

 

Pogledajte još: Google obeležio preko milion aplikacija kao nesigurne pre objave na Play Store-u


"Aktivno istražujemo ponašanje koje ukazuje na maliciozni softver, a kada pronađemo probleme tada i preduzimamo akcije, uključujući i onemogućavanje developerima da zarađuju na ovakvim aplikacijama ili da ih objavljuju na Play Store-u", istaknuto je iz Google-a.

BuzzFed je ranije izvestio da šest aplikacija kompanije DO Global vrši prevare preko reklama i skriva svoje sporazume o vlasništvu. Kineska kompanija tvrdi da ima preko 250 miliona aktivnih korisnika mesečno na svojim aplikacijama, a dopire do gotovo 800 miliona korisnika preko svoje platforme za reklamiranje na Androidu.

Izvor: NDTV

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Nubia Red Magic 3 je gejming telefon sa ugrađenim ventilatorom

Motorola Razr V4 se pojavio na renderima

10504
10505
10506
10507
10508
10509