Greška

Došlo je do greške.

Google zabranio aplikaciju za rudarenje kriptovaluta sa preko milion preuzimanja

09.09.2018 18:19 | 0 Software/Web
Google zabranio aplikaciju za rudarenje kriptovaluta sa preko milion preuzimanja


U nastojanju da spreči širenje softvera koji se koristi za varanje u domenu kriptovaluta, Google je ažurirao svoju politiku korišćenja u julu kako bi zabranio aplikacije za rudarenje kriptovaluta na uređajima sa Play Store-a. Međutim, u tom procesu izgleda da je Google nepravedno zabranio i neke legitimne aplikacije, među kojima je i jedna sa preko milion preuzimanja.

Uklonjena aplikacija, pod nazivom MinerGate, originalno je nudila i opciju rudarenja na uređajma, kao i funkciju daljinskog upravljanja cloud kriptorudarenjem. Kako bi se uskladio sa ažuriranim uslovima korišćenja koje je Google postavio, MinerGate je uklonio on-divice funkciju iz svoje aplikacije.

"Rudarenje direktno sa telefona je bila jedna od ključnih funkcija MinerGate apliakcije, pre nego što su poslednje promene implementirane u okviru Google Play Development politike. Sa najnovijim ažuriranjem, uklanjamo ovu funkciju kako bismo zadovoljili potrebne zahteve", istaknuto je od strane zvaničnika Minergate-a. I pored ovoga, Google je uklonio aplikaciju sa svoje onlajn prodavnice.


Pogledajte još: Firefox će uskoro podrazumevano blokirati ad trackere i skripte za rudarenje kriptovaluta


MinerGate je deo manjine koja je zapravo zaista ažurirala svoju apliakciju kako bi se povinovala novim uslovima, a iz kompanije su prilično razočarani tretmanom od strane kompanije Google. Sugeriše se da na Play Store-u još uvek postoji veliki broj apliakcija koje ne ispunjavaju nove uslove korišćenja koje je Google implementirao, a da one još uvek nisu izbačene.

Google svakako ima dobre namere u zaštiti developera i korisnika na Play Store-u, ali je kompanija trenutno prilično nedosledna u sprovođenju sopstvenih uslova korišćenja. Ipak, u ovom trenutku aplikacije za rudarenje na Play Store-u su manje vidljive i ovo predstavlja svojevrstan novi početak u domenu kriptorudarenja.

Izvor: TheNextWeb

 

Pratite nas i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Pogledajte prvi gejmplej materijal za Age of Wonders: Planetfall (video)

HTC sprema premijum telefon sa Snapdragon 855 čipsetom i 5G podrškom

10504
10505
10506
10507
10508
10509