Greška

Došlo je do greške.

Google za Chrome testira globalni video/pause taster

08.07.2019 10:20 | 0 Software/Web
Google za Chrome testira globalni video/pause taster


Google bi uskoro u Chrome pregledač mogao dodati play/pause taster, koji bi mogao omogućiti da se pauzira ili pokrene video iz bilo kog taba. Funkcija je otkrivena u nedavnoj Chrome Canary verziji , koja ima novu karakteristiku pod nazivom Global Media Controls.

Kada se omogući, play ikonica će se pojaviti pored URL-a (pored zvezdice za bookmarkovanje) ukoliko se u nekom od tabova nalazi video koji se reprodukuje. Klikom na play ikonicu, pojavljuju se veće kontrole, a omogućavaju pauziranje, puštanje ili preskakanje sadržaja a da pri tome nije potrebno otići u konkretan video.

 

Pogledajte još: Novi Chrome za Android omogućava pristupačniju tamnu temu, generator lozinki


Funkcija bi mogla biti korisna za stopiranje dosadnih videa koji se automatski puštaju ili kontrolisanje YouTube videa ukoliko se prebacujete na drugi tab. Global Media Controls nude prilagodljive funkcije, posebno za one koji značajno konzumiraju YouTube sadržaj.

Global Media Controls je i dalje u fazi ranog testiranja, a ukoliko želite da isprobate funkciju možete preuzeti Canary browser ovde, a potom omogućiti flag/zastavicu: chrome://flags/#global-media-controls.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Nokia Daredevil će biti Nokia 5.2 i nudiće premijum funkcije

Huawei registrovao trejdmark za LiveFace, Meetime, LinkTime i Belink

10504
10505
10506
10507
10508
10509