Google vratio telefonsko pozivanje u Gmail, uz Hangouts integraciju

Google je pre nekoliko godina omogućio telefonsko pozivanje preko Gmaila, korisnicima na teritoriji Amerike (SAD i Kanada), potom je opcija nestala iz Gmaila sa nedavnim apgrejdom, a sada se ponovo vratila i to još bolja. Pozivi usmereni ka Americi su sada besplatni iz svih zemalja gde je dostupno Hangouts pozivanje, uz minimalne inte

Google je pre nekoliko godina omogućio telefonsko pozivanje preko Gmaila, korisnicima na teritoriji Amerike (SAD i Kanada), potom je opcija nestala iz Gmaila sa nedavnim apgrejdom, a sada se ponovo vratila i to još bolja. Pozivi usmereni ka Americi su sada besplatni iz svih zemalja gde je dostupno Hangouts pozivanje, uz minimalne internacionalne troškove. Poboljšano je i pozivanje sa desktopa – korisnik može dodati više video učesnika u isti poziv, a pomoću Google Effects aplikacije mogu se puštati različiti zvučni efekti (aplauz, smeh…). Kako bi se telefonski poziv obavio iz Hangoutsa, korisnik samo treba da potraži novu ikonicu za telefon u Gmailu, ili novu “Call a phone” opciju u Google+ meniju i Chrome ekstenziji. Naravno, ukoliko korisnik još uvek nije isprobao Hangouts u Gmailu, ovo može učiniti klikom na fotografiju u profilu i iz chat liste izabrati “Try the new Hangouts”. Funkcija telefoniranja iz Hangoutsa će korisnicima biti isporučivana u narednim danima. Google je takođe razjasnio da će Hangouts, a ne Gmail, biti budućnost Google Voice usluge.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi