Greška

Došlo je do greške.

Google veštačka inteligencija prevodi tekst u 3D objekte

03.10.2022 11:50 | 0 Software/Web
Google veštačka inteligencija prevodi tekst u 3D objekte

Google je prvobitno 2021. godine predstavio svoj AI za generisanje 3D objekata pod imenom Dream Fields, a sada je stigla nova i bolja verzija. Google-ov novi softver za veštačku inteligenciju dizajniran je za pretvaranje teksta u 3D generisane slike i zove se DreamFusion.

Pa, kako ovo funkcioniše?

U novo-objavljenom dokumentu, inženjeri su istakli da Dream Fusion, slično kao i Dream Fields, koristi neuronsku mrežu pod nazivom Neural Radiance Field (NeRF) dizajniranu sa zadatkom da generiše složene 3D scene na bazi 2D podataka.

 
 


Međutim, DreamFusion koristi drugačiji pristup od Dream Fields-a. Kako je objasnio Google na Twitter-u, tim za razvoj je zamenio Open AI CLIP tehnologiju koja je pokretala Dream Fields sa Google-ovim sopstvenim AI modelom pod nazivom Imagen. 3D modeli koji se vide iznad i ispod nisu toliko foto-realistični kao što smo videli na Midjourney. Međutim, oni su svakako i dalje impresivni jer 3D modeli imaju preciznu geometriju površine, dubinu i pogodni su za upotrebu u različitim uslovima osvetljenja. I to nije sve jer prema objašnjenju jednog od Google naučnika koji radi na ovom projektu, nekoliko 3D modela generisanih DreamFusion-om se može kombinovati u jednoj sceni. Ukoliko vas sve ovo interesuje, obavezno posetite DreamFusion web prezentaciju…

Revolucionarni koncept rešava problem sa kablovima na Intel i AMD matičnim pločama

Intel zapušio usta svima koji nisu verovali – objavljene cene Arc A770 i A750 grafičkih karti

10504
10505
10506
10507
10508
10509