Google uskoro postaje wireless provajder

Prema najnovijem izveštaju koji donosi The Information, kompanija Google se sprema da postane wireless servis provajder za telefone u SAD.

Prema najnovijem izveštaju koji donosi The Information, kompanija Google se sprema da postane wireless servis provajder za telefone u SAD. Ovakav potez će omogućiti gigantu u oblasti pretrage da direktno upravlja pozivima i korišćenju podataka svojih korisnika. Google-ov wireless servis bi trebalo da koristi infrastrukturu Sprint i T-Mobile mrežnih operatera na teritoriji SAD, baš kao što i drugi mobilni virtuelni mrežni operateri rade.
Kupovina propusnog opsega od ove dve kompanije će omogućiti Google-u da sačuva velike troškove koji su povezani sa izgradnjom sopstvene mreže. Kompanijino interesovanje u pružanju internet servisa direktno korisnicima je naraslo u poslednje vreme, kako na razvijenim tržištima u vidu Google Fiber, tako i na nerazvijenim u vidu Project Loon i Google-ove nedavne investicije u SpaceX.
Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi