Greška

Došlo je do greške.

Google u Gmail dodaje podršku za glasovne i video pozive

08.09.2021 17:51 | 0 Software/Web
Google u Gmail dodaje podršku za glasovne i video pozive


Google želi da Gmail načini mestom koje neće sužiti samo za razmenu poruka. Kompanija sprema veće Workspace ažuriranje koje će dodati direktno pozivanje preko Google Meet-a u Gmail mobilnu aplikaciju.

Korisnici će moći da pozivaju saradnike i kolege ili druge kontakte za kratke sesije "jedan na jedan". Funkcija će takođe poslati "čip" na korisnikov računar, ukoliko preferira da na pozive odgovara na većem ekranu. Meet će u nekom trenutku takođe dodati ovu funkciju.

Workspace izmene uključuju i širi redizajn za Gmail, koji ovaj servis čine objedinjenim hubom za druge aktivnosti. Tu će biti Google spaces, preimnenovana i proširena verzija Rooms chat kanala i drugo. Može se očekivati lakša navigacija između e-mail poruka, chatova, spaces i Meet sadržaja, kao i poboljšane administrativne i sigurnosne alatke. Poslovni korisnici će ove izmene dobiti od danas, dok će standardni Gmail korisnici ažuriranje dobiti kasnije.


Ostale karakteristike uključuju određivanje kada je korisnik u kancelariji ili virtuelno dostupan u svakom trenutku, Companion mod za Meet koji omogućava korišćenje audio-vizuelnog hardvera konferencijske sobe i drugo. Google širi i svoj Meet hardverski ekosistem, pa su tu dva nova Series One uređaja (Series One Desk 27 all-in-one i Series One Board 65 4K kolaborativna tabla).

Google ima jasne ambicije da Gmail načini prostorom za komunikaciju u kancelariji, a ne samo da ostane servis za razmenu e-mailova i povremene sastanke.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

NZXT najavljuje Capsule USB mikrofon i Boom Arm

Motorola je demonstrirala bežični punjač koji radi na daljini od tri metra i puni četiri telefona istovremeno

10504
10505
10506
10507
10508
10509