Greška

Došlo je do greške.

Google testira funkciju u Chrome-u koja šalje brojeve telefona sa desktopa na telefon

10.10.2019 20:15 | 0 Software/Web
Google testira funkciju u Chrome-u koja šalje brojeve telefona sa desktopa na telefon


Sajt Android Police je primetio zanimljivu funkciju na desktop Chrome Beta 78 verziji. Google testira mogućnost slanja telefonskog broja sa desktopa na aplikaciju za pozivanje u korisnikovom telefonu.

Kada na internetu naiđete na linkovani broj telefona i kliknete na njega, pojaviće se opcija "Call from your devices". Ukoliko imate više telefona, koji su povezani na Google nalog, svi će biti izlistani kao opcija sa koje možete da pozovete broj. Nakon ovog izbora, linkovani broj se šalje na izabrani uređaj preko obaveštenja. Pritisak na broj ga premešta u aplikaciju za pozivanje na telefonu.

google2_32.jpg


Kako bi mogli da upotrebljavaju ovu funkciju, korisnicima će biti potreban mobilni Chrome browser na telefonu, uz Android 9 ili Android 10 softver. Prošlog meseca, Google je u Chrome 76 stabilnu verziju dodao i mogućnost slanja pojedinačnih tabova sa uređaja koji koristi Chrome na telefon.

Slanje telefonskih brojeva sa desktop Chrome-a na telefon je još jedna od malih stvari kojima Google želi da poboljša korisničko iskustvo.

Izvor: AndroidPolice

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Red Dead Redemption 2 za PC će podržavati 4K i HDR

Intel prestaje sa proizvodnjom Kaby Lake desktop procesora

10504
10505
10506
10507
10508
10509