Google staje na put obmanama sa Android aplikacijama i reklamama

Ovoga puta su na meti aplikacije koje imaju reklame koje pokušavaju da prevare sistem, servis ili aplikaciju, kako bi vas naterali da kliknete tamo gde ne želite.

Google je izdao nova pravila za Google Play aplikacije, čime će pokušati da ostane korak ispred nefer programera. Ovoga puta su na meti aplikacije koje imaju reklame koje pokušavaju da prevare sistem, servis ili aplikaciju, kako bi vas naterali da kliknete tamo gde ne želite. Na meti će se naći i aplikacije koje će vas usmeravati na preuzimanja sa Google Play prodavnice koja ne želite, kao i one aplikacije koje šalju reklame preko nepoželjnih SMS-ova. Konačno, biće zabranjena promocija bilo kakvog erotskog sadržaja, dok će oni koji stoje iza reklama i aplikacija morati tačno da definišu kada i kako će biti usmerene kupovine unutar same aplikacije. Google će programerima ostaviti period od 15 dana kako bi mogli da svoje aplikacije adaptiraju prema novim pravilima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi