Greška

Došlo je do greške.

Google Stadia cloud gejming servis stiže u novembru

07.06.2019 18:23 | 0 Games
Google Stadia cloud gejming servis stiže u novembru


Google je svoj Stadia gejming servis nagovestio u martu. Stadia je zasnovan na cloudu, a može da streamuje igre na korisnikov TV, računar ili telefon bez potrebe za skupim hardverom. Google je sada objavio više detalja o Stadia servisu.

Stadia će biti dostupan u novembru u sledećim zemljama: Belgija, Finska, Kanada, Danska, Francuska, Nemačka, Irska, Italija, Holandija, Norveška, Španija, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD.

Postojaće dva nivoa servisa: Stadia Base je besplatan, dok će Stadia Pro koštati 10 dolara mesečno. Base verzija servisa će biti dostupna tek od 2020. godine, a oni koji žele Pro od ove godine, nije moguće dobiti ga nezavisno već samo u okviru Stadia Founder's Edition paketa koji košta 129 dolara. Prednarudžba servisa preko Google Store-a omogućava različite dodatke i pretplate.


Razlika između Base i Pro verzije Stadia servisa je u tome što je base limitiran na 1080p i stereo zvuk, dok Pro omogućava do 4K HDR @ 60fps uz 5.1 surround zvuk (ukoliko imate dovoljno brzu interenet konekciju). Kada je pomenuta internet konekcija u pitanju, 35Mbps je zahtev za maksimalna podešavanja, ali se Stadia može koristiti i na 5Mbps konekciji, ali na značajno slabijoj rezoluciji.

Zanimljivo je da pretplata na Stadia pro, za 10 dolara, ne uključuje nikakve igre (sem ukoliko niste kupili pomenuti paket uz koji stiže Destiny 2: The Collection). Korisnik će i dalje morati da plati za svaki naslov koji želi da igra. Doduše, obećano je da će Pro pretplatnicima redovno biti omogućene besplatne igre.

Kada su u pitanju konkretne igre za Stadia servis, od starta će biti u ponudi 31 naslov: Dragon Ball Xenoverse 2, Doom Eternal, Doom (2016), Rage 2, The Elder Scrolls Online, Wolfenstein: Youngblood, Destiny 2, Get Packed, Grid, Metro Exodus, Thumper, Farming Simulator 19, Baldur’s Gate III, Power Rangers: Battle for the Grid, Football Manager, Samurai Shodown, Final Fantasy XV, Tomb Raider: Definitive Edition, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider, NBA 2K, Borderlands 3, Gylt, Mortal Kombat 11, Darksiders Genesis, Assassin’s Creed: Odyssey, Just Dance, Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint, Tom Clancy’s The Division 2, Trials Rising, i The Crew.

stadia2.jpg


Stadia kontroler će se prodavati po ceni od 69 dolara i biće dostupan u Just Black, Clearly White i Wasabi varijantama.

Izvor: Neowin

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Baldur's Gate 3 najavljen za PC i Google Stadia

Xiaomi Mi 9T Pro je rebrendirani Redmi K20 Pro

10404
10405
10406
10407
10408
10409