Google sprema oglase preko celog ekrana na Androidu

Google želi da privuče velike brendove, a to može da uradi oglasima preko celog ekrana na Android aplikacijama, što će svakako nervirati korisnike

Oglašivači nisu baš uvek ljubitelji investiranja u reklamiranje na mobilnim aplikacijama. Deo razloga leži u činjenici da oglasi koje vidite na telefonima i tabletima ne privlače istu količinu pažnje kao oni na desktopu. Kako bi doskočio tome, Google radi na novim oglasnim modelima, čime će se privući veliki brendovi, što će već u najavi nervirati korisnike.
Naime, od četiri nova dizajna, čak tri su sa oglasima preko celog ekrana a jedan od njih je sličan onome što vidimo na televiziji. U ovom slučaju, oglas će se pojaviti preko celog ekrana u “logičnom trenutku pauze” za vreme dok koristite neku aplikaciju. Ovi oglasi bi čak mogli da sadrže i video ili interaktivne elemente, što bi ih zapravo pretvorilo u reklame unutar aplikacija. Na taj način bi na primer, između nivoa tri i nivoa četiri u igri Angry Birds, mogli da gledate oglas od 20 sekundi.
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi