Google smanjuje broj obaveznih aplikacija na Android smartfonima

Kako sami proizvođači, tako i provajderi, ubacuju veliki broj aplikacija i servisa u telefon, koji na kraju možda i ne trebaju korisnicima, Google je odlučio da odbaci neke od svojih "obaveznih" aplikacija

Verovatno ste primetili da prilikom svake kupovine novog Android uređaja, on dolazi sa nizom Google-ovih aplikacija i servisa, kao što su: Google Play Store, Gmail, Google+, Newsstand, Drive, Hangouts, Play Games, i tako dalje. Ako ste se pitali zašto je tako, to je zato što je sam Android sistem otvorenog koda i dostupan je svima, dok je kod Google servisa potpuno druga priča.
Google servisi su vezani pravilom, da u slučaju da proizvođač uređaja hoće da preuzme jednu od Google-ovih aplikacija, neophodno je instalirati ih (skoro) sve. Na primer, ako Samsung želi da instalira Play Store na svom uređaju, neophodno je da instalira i prethodno navedene aplikacije.
Kako sami proizvođači, tako i provajderi, ubacuju veliki broj aplikacija i servisa u telefon, koji na kraju možda i ne trebaju korisnicima, Google je odlučio da odbaci neke od svojih “obaveznih” aplikacija. U slučaju da su korisnicima baš te aplikacije neophodne, mogu se preuzeti sa Play Store-a, ali ih neće dočekati na novim uređajima. Aplikacije koje je Google izbacio su:
– Google Play Games
– Google Play Books
– Google+
– Google Newsstand
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi