Greška

Došlo je do greške.

Google slavi 10. rođendan Chrome-a novim izgledom i poboljšanim funkcijama

05.09.2018 11:04 | 0 Software/Web
Google slavi 10. rođendan Chrome-a novim izgledom i poboljšanim funkcijama


Google je konačno objavio novu verziju svog Chrome browsera, u proslavi desetog rođendana pregledača. Kompanija je ranije najavila da će doneti veće ažuriranje za Chrome, sa novim izgledom i brojnim poboljšanjima korisničkog iskustva.

Novi izgled će biti dostupan za PC ali i za mobilne uređaje, jer je kreiran i za Chrome aplikaciju za iOS i Android. Verovatno prva stvar, koju je moguće primetiti, jeste da pregledač više nema oštre uglove, a sve je zaobljeno i ima blaži dizajn. Tu su nove ikonice i nove boje koje su implementirane u korisničko iskustvo.Google je takođe načinio vizuelna poboljšanja na malim mestima. Na primer, ukoliko spadate među one koji vole da imaju veliki broj otvorenih tabova to i dalje možete činiti, ali su ikonice za sajtove sada jasnije vidljive. Oni koji koriste iOS će primetiti da je toolbar za browser smešten u donji deo ekrana, čime se omogućava lakša navigacija.


Za one koji se više oslanjaju na Chrome auto-filling funkciju, pregledač sada ima mogućnost da preciznije automatski popunjava zahteve pretrage. Google je uključio i generator lozinki, u slučaju da je potrebno da kreirate novu lozinku za neki sajt.Chrome Omnibox, koji omogućava da se adress bar koristi kao polje za pretragu, je postao pametniji. Sada je moguće dobiti odgovore na pitanja direktno iz Omniboxa, bez potrebe da odlazite na specifičan sajt. Takođe, ukoliko ukucate adresu koja vodi ka sajtu, Omnibox će sada omogućiti da znate ukoliko već imate taj tab otvoren.Za korisnike, sve navedene funkcije, i još mnogo drugih, počinju da pristižu u Chrome, a ukoliko ih još ne vidite to će se deiti u narednim danima i nedeljama.

Izvor: Neowin

 

 Pratite nas i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple Watch patent ukazuje na uvek aktivan displej

Prihvaćenost iOS 11 verzije je na 85%

10504
10505
10506
10507
10508
10509