Google sigurnosna funkcija blokira neverifikovane aplikacije

Kompanija dodaje novi ekran upozorenja za bilo koju aplikaciju developera koje nisu prošle kroz Google sistem verifikacije aplikacija.

Google je u poslednje vreme u svoje servise i aplikacije dodao nekoliko novih sigurnosnih funkcija, uključujući bolju zaštitu za Gmail naloge i whitelist procedure za G Suite korisnike. Sada, kompanija dodaje novi ekran upozorenja za bilo koju aplikaciju developera koje nisu prošle kroz Google sistem verifikacije aplikacija.Upozorenje takođe sadrži ime aplikacije i njenog developera kako bi korisniku još bolje pomogo da odstrani phishing pokušaje. Developeri mogu da testiraju svoje aplikacije bez potrebe da čekaju status verifikacije.

“Posvećeni smo tome da održavamo zdrav ekosistem kako za korisnike tako i za developere. Ove nove funkcije će korisnike odmah obaveštavati ukoliko su pod rizikom, omogućavajući im da donose dobre odluke kako bi osigurali svoje informacije, a developerima omogućava lakše testiranje i razvoj aplikacija”, ističe Google.Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi