Greška

Došlo je do greške.

Google Search desktop rezultati dobijaju favikone za sajtove i istaknutije oznake za reklame

14.01.2020 09:08 | 0 Software/Web
Google Search desktop rezultati dobijaju favikone za sajtove i istaknutije oznake za reklame


Prošle godine, Google je objavio da će svi rezultati pretrage u Search-u za mobilne uređaje imati favikon za sajtove i naziv domena. Zajedno da istaknutijom "Ad" oznakom, ove promene sada stižu i na Google Search za desktop.

Search rezultati dobijaju manji redizajn, gde će se naziv stranice sada pojavljivati ispod glavne linije koja sadrži favikon sajta i naziv domena. Google se nada da će isticanje brendiranja sajta korisniku omogućiti i pomoći da bolje razume odakle informacije stižu i koje stranice sadrže ono što korisnik traži.

Još jedna izmena je to što Google Search sada ima istaknutiju "Ad" oznaju za reklame, koja je podebljana i više nije zelene boje.

google2_34.jpg

Ikonice za sajtove igraju veliku ulogu u potvrđivanju svakog rezultata i pomažu korisnicima da lakše skeniraju stranice sa rezultatima i odluče šta sledeće da istražuju. Favikoni takođe pomažu u brendiranju sajtova, dok su webmasterima obezbeđeni vodiči i uputstva kako da izaberu pravu ikonicu za listinge.

Na mobilnim uređajima, ovaj dizajn podržava i nove formate sadržaja, kao što su AMP priče. Google bi mogao dodati još akcionih tastera i korisnih preview-a za rezultate Search kartica.

Google Search desktop favikoni i druge pomenute izmene se očekuju tokom ove nedelje.

Izvor: 9to5google

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Koliko PCIe v4.0 utiče na performanse Radeon RX 5500XT GPU-a?

Google Fast Share servis preimenovan u Nearby Sharing

10504
10505
10506
10507
10508
10509