Greška

Došlo je do greške.

Google se hvali da se upotreba Chrome-a u multitaskingu povećava 18 puta na velikim ekranima

09.02.2022 13:00 | 0 Software/Web
Google se hvali da se upotreba Chrome-a u multitaskingu povećava 18 puta na velikim ekranima

 

Android 12L je dostupan kao beta verzija poslednjih nekoliko meseci. Za one koji nisu upućeni, ova Android verzija je dizajnirana za uređaje sa velikim ekranima kao što su sklopivi telefoni, tableti i Chrome OS uređaji. Uz to, telefoni su takođe podržani. U pokušaju da reklamira poboljšanja upotrebljivosti aplikacija na uređajima sa velikim ekranom, Google je sada podelio neke statističke podatke o korišćenju svog Chrome pretraživača.

Google kaže da je tim za razvoj eksperimentisao sa nekoliko mogućnosti kako bi obezbedio paritet funkcija u smislu obavljanja više zadataka i produktivnosti između desktop verzije Chrome-a i one koja se koristi na uređajima sa velikim ekranom kao što su sklopivi telefoni i tableti.

 

Ako ste propustili: Evo promena koje će Android 12L doneti na vaš pametni telefonU tom cilju, tim je iskoristio Android 12L funkcije kao što su traka zadataka, kao i Samsung ivica panela kako bi omogućili ljudima da otvaraju i koriste više Chrome prozora istovremeno. Ideja je bila da se osigura da korisnici mogu obavljati više zadataka i da je ta mogućnost i dalje upotrebljiva u okviru ograničenja uređaja kao što je korišćenje memorije. Testiranje je pokazalo da ljudi mogu udobno da koriste do pet Chrome instanci jednu pored druge, tako da je aplikacija ažurirana da podrži ovakav način upotrebe. Prečica „Novi prozor“ je takođe bila istaknutije prikazana u meniju tako da su korisnici mogli da je primete i koriste u svoju korist.

Google-ovi rezultati pokazuju da je upotreba više prozora poboljšana za 18 puta. Ova statistika je podstaknuta činjenicom da je prethodno istraživanje kompanije pokazalo da se multi-instanca za Chrome već koristi 42% više na tabletima i sklopivim uređajima u poređenju sa telefonima. Google se nada da deljenjem svojih testova i brojki može podstaći više programera da naprave funkcije koje su takođe optimizovane za uređaje sa velikim ekranom, posebno kada je u pitanju Android 12L, piše Neowin.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Datum lansiranja Redmi K50 serije određen za 16. februar, dizajn Redmi K50 Gaming Edition je najavljen

Realme C35 se pojavio na fotografijama uživo uoči lansiranja 10. februara sa trostrukim AI kamerama

10504
10505
10506
10507
10508
10509